Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tzipi Livni er mest populær

Allerede i mars 2007 viste meningsmålinger i Israel at Tzipi Livni var den mest populære politikeren i Israel. Den gang var hun utenriksminister i Ehud Olmerts regjering.
Utenriksminister Tzipi Livni (t.v.) er mye mer populær enn statsminister Ehud Olmert.

Hvis det var valg og Livni var statsministerkandidat for Kadima (dagens ledende regjeringsparti som Ariel Sharon dannet), ville Kadima bli det største partiet og slå ut både Likud under Benjamin Netanyahu og Arbeiderpartiet (enten det blir ledet av Ami Ayalon eller Ehud Barak).

Dersom statsminister Ehud Olmert fortsatt er statsminister-kandidat, derimot, ville Kadima bare få vel en tredel av de stemmene det ville få med Livni ved roret. Olmert er meget upopulær i Israel.

Livnis bakgrunn
Tzipi Livni er datter av Eitan Livni. Han var operasjonsoffiser i Irgun (Menahem Begins motstandsorganisasjon før Israel ble opprettet i 1948) og senere medlem av Knesset.

Tzipi Livni tok juridisk utdanning. Hun var noen år i en hemmelig jobb i etterretningsorganisasjonen Mossad. I noen år var hun privatpraktiserende advokat. Hun forsøkte å komme inn i Knesset (Israels «Storting») i 1996, men mislyktes. Men hun ble utpekt til leder for Government Companies Autority. Ved valget i 1999 kom hun i Knesset for Likud.

To og et halvt år etter, da Ariel Sharon dannet regjering, kom hun inn i hans regjering. På fire år ble Livni en av Sharons nærmeste politiske allierte. Hun var en av de Likud-medlemmene som forlot partet for å opprette Kadima sammen med Ariel Sharon.
Livni er gift med Naftali Shpitzer, men hun har vært nøye med å skille privatlivet fra politikken, så offentligheten vet lite om ham.

Livni er kjent for å være forholdsvis mediesky. Hun har ikke noe bord i restauranten i Knesset hvor hun forer noen journalister med hemmelige betroelser og ingen som bygger opp noe slags image. Hun gir få intervjuer til aviser, kanskje fordi avis-journalistene lett kan manipulere det politikeren sier. Hun gir litt flere intervjuer til radio og TV, men er ikke mye frampå i disse mediene heller.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post 29. mars 2007.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart