Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Azmi Bishara mistenkt for forræderi

Israelsk sikkerhetstjeneste mener den arabiske topp-politikeren Azmi Bishara spionerte for Hizbollah under Den andre Libanon-krigen sommeren 2006.
Azmi Bishara har vært leder av det arabiske Balad-partiet og medlem av nasjonalforsamlingen Knesset siden 1996.

Israelsk sikkerhetstjeneste mener den arabiske topp-politikeren Azmi Bishara spionerte for Hizbollah under Den andre Libanon-krigen sommeren 2006.

Bishara er mistenkt for bistand til fiende i krigstid, kontakt med utenlandske agent, informasjonsformidling til fiende, hvitvasking av penger og finansiering av terror, skriver Jerusalem Post.

I et intervju med den libanesiske avisen Al Ahabar avviser Bishara alle anklagene.

– Mistankene bygger på «fabrikasjoner» og «er et forsøk på å gjøre en utdannet leder til en simpel informant», sier Bishara.

Kan få dødsstraff
Bistand til fiende i krigstid kommer inn under forræderi-paragrafene i israelsk lov. Det er et av en håndfull lovbrudd i Israel hvor det kan idømmes dødsstraff.

Hittil har etterforskningen avslørt en lang liste av spionasje-relaterte lovbrudd og forræderi mot staten Israel. Bare noen få skal hittil være offentliggjort i israelsk presse:

Det tidligere Knesset-medlemmet skal ha overført militære informasjoner til Hizbollah under krigen, og gitt vurderinger av Israels militære og politiske ledelse. De militære informasjonene skal inkludere spesifikke mål for rakettbombardement.

Bishara skal ha gitt råd til Hizbollah om å sende raketter dypere inn på israelsk territorium, sør for byen Haifa. Det gikk bare noen dager etter telefonsamtalen før Hizbollah angrep sør for Haifa.

Bishara skal også ha vært i kontakt med agenter for andre land og mottatt hundretusenvis av dollar ulovlig. Opprinnelseslandet til pengene er sensurert.

I følge Shin Bet var lederen for det arabiske Balad-partiet i kontakt med Hizbollah allerede før krigen.

Forlot Israel
Bishara ble første gang presentert med politiets mistanker under forhørsmøter 22. og 23. mars. Da han forstod alvoret i anklagene skal det ha blitt en tydelig endring i hans oppførsel.

Bishara fortalte politiet at han planla en reise til utlandet. På grunn av hans parlamentariske immunitet kunne ikke myndighetene hindre ham i å forlate landet. Siden slutten av mars har Bishara oppholdt seg i arabiske land. I april sa han opp sin stilling i Knesset og partiledervervet i Balad.

Dersom Bishara returnerer til Israel vil han bli arrestert umiddelbart, sier politiet.

Relaterte artikler:
Azmi Bishara mener de palestinske flyktningenes rettigheter går foran rettighetene til en palestinsk stat. Dermed går han inn for et radikalt palestinsk krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat.

Azmi Bishara har flere ganger besøkt land som offisielt er i krig med Israel. Senest under Den andre Libanon-krigen sommeren 2006 besøkte han Syria og Libanon. Israel har tidligere vært svært tolerante overfor slik provoserende oppførsel i en krigssituasjon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart