Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

EM i sikte for Israel?

Det israelske fotball-landslagets suksess i EM-kvalifiseringen fortsatte onsdag. 2-0 seieren på bortebane mot Andorra var den tredje seieren på rad.
Yossi Benayoun som spiller for West Ham er en av de største profilene på det israelske fotball-landslaget. (Foto: West Ham)

Kraftig regnvær i forkant av kampen gjorde imidlertid sitt for å hindre bortelaget i å overkjøre antatt mye svakere Andorra. Landet har enda ikke tatt poeng i denne kvalifiseringen og ligger helt sist i gruppe E.

Det var Toto Tamuz som scoret først for gjestene, rett før pause. Nest sist på ballen var Maccabi Haifas Robert Colautti, som selv fikk æren av å putte Israels andre for dagen åtte minutter etter hvilen. Stjernespissen rundet Andorras keeper Koldo Alvarez før han puttet ballen inn i nettmaskene.
Skal Israel endelig klare å kvalifisere seg til et stort mesterskap, kan de fort ende opp med å slå ut England. Den stolte fotballnasjonen ligger nå på fjerdeplass i gruppen, tre poeng bak Israels og Kroatias 17 poeng. «Three Lions» banket Estland 3-0 på eget gress i sin kamp onsdag. Kroatia klarte bare 0-0 hjemme mot Russland og leder dermed kun på målforskjellen over Israel, som nå er på andreplass.

England og Wembley neste
Neste runde har Israel spillefri ettersom laget har én runde mer spilt enn de andre landene i gruppen. Dermed er neste kamp først 8. august, da de hvitkledde reiser til London og Nye Wembley. Klarer Israel å stikke av med poeng her, kan Englands muligheter for avansement fort være forbi.

Og det er slettes ingen umulighet. I kvalifiseringen til Tyskland-VM i 2006 tapte ikke israelerne én eneste kamp og det var kun målforskjell som gjorde at man ikke klarte å avansere. Dette skjedde på tross av at flere av hjemmekampene måtte spilles utenfor Israel, på grunn av terrortrusselen. Borte mot Frankrike klarte laget 0-0 og 1-1 borte mot Sveits var også et svært respektabelt resultat.

Men åtte kamper ut i EM-kvalifiseringen har laget allerede vunnet flere kamper enn man gjorde i den sterke VM-kvalikken. Israel er på god vei mot sitt første europeiske sluttspill i fotball. VM i 1970 er den eneste internasjonale turneringen den unge nasjonen har deltatt i. Nå arbeider de for å få være med i en ny.

Det stadig forbedrede nivået i den hjemlige fotball-ligaen er helt klart med å løfte også landslaget frem til seier. Blant annet klarte Maccabi Haifa, som første israelske lag, å kvalifisere seg til Champions League få år tilbake. I tillegg har flere utenlandsproffer markert seg svært positivt, da særlig Dudu Awat (Racing Santander), Yossi Benayoun (West Ham), Tal Ben-Haim og Idan Tal (begge Bolton Wanderers).

Samtidig er trener Dror Kashtan den mest dekorerte fotballmanageren i landets historie med seks serie- og fem cupmesterskap bak seg. Nå håper han å oppnå sin største triumf, nemlig å ta et ungt og spennende israelsk landslag helt til EM i Sveits og Østerrike neste sommer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart