Jyllandsposten: Israel er vårt alles ansvar

- Mer enn noen gang er Israel vårt alles ansvar, konkluderer Danmarks største avis, Jyllandsposten, i en lederartikkel 16. juni.

– Mer enn noen gang er Israel vårt alles ansvar, konkluderer Danmarks største avis, Jyllandsposten, i en lederartikkel 16. juni.

Artikkelen slår ihjel myten som fremstiller konflikten mellom Israel og palestinerne som den grunnleggende årsak til uroen i Midtøsten og den arabiske verden.

– De tallrike, endeløse konflikter rundt Israel er tvert i mot en skamstøtte over den arabiske verdens egne, selvskapte problemer og monumentale udugelighet, skriver avisen.

Jyllandsposten utelukker ikke at det ville blitt litt mere ro dersom Israel var borte. Men det vil ikke rokke ved alle konfliktene som er båret av arabernes kultur, historie, religion, «samt middelalderske æres- og macho-verdier». Israel har like lite å gjøre med dette som alle andre ikke-arabiske land.

I lederartikkelen listes det opp en rekke innrømmelser Israel har gjort som ikke har gitt landet sikkerhet, til tross for alle løfter. «Hver gang Israel har bøyet seg for et internasjonalt press om å vise kompromissvilje, er de løfter som er gitt blitt sviktet grovt.»

Jyllandsposten mener de arabiske statene bruker konflikten mellom Israel og palestinerne som en «bekvem lynavleder» for egne problemer og det arabiske demokrati-underskuddet.

Jyllandsposten konklusjon er klinkende klar:

– Det eneste demokrati i regionen er staten Israel. Den er omgitt av en stenørken av mer eller mindre islamistiske diktaturstater. Det bør ikke være tvil om, hvem Vesten – og Danmark – fundamentalt skal identifisere seg med, støtte og håpe på: Israel. Mer enn noen gang er Israel vårt alles ansvar.

 

 

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart