Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tel Aviv forbereder seg på krig

Sivilforsvaret, med bomberom og annet forsvar mot raketter, fungerte dårlig under krigen sommeren 2006. Hvordan er det nå?

Bomberommene i Israel manglet ofte nødvendig utstyr og fungerte dårlig. Men de fleste rakettene fra Hizbollah kunne bare rekke Nord-Israel, så titusener av israelere flyktet sørover til Tel Aviv og andre deler av landet lenger fra grensen.

Det vil kanskje ikke være mulig i samme grad ved en eventuell ny runde. For Hizbollah skal ha fått raketter med lengre rekkevidde. Og det er fare for at også Syria og kanskje Iran blander seg inn i krigen. De har raketter som kan nå hele det ørlille landet.

Raketter i Tel Aviv
Eksperter har regnet på hva som vil skje hvis en rakett rammer i sentrum av Tel Aviv. Det vil trolig føre til minst 25 døde og hundrevis av sårede, og dusinvis av bygninger får skader. Hvis to raketter rammer samtidig, vil antall drepte bli mer enn doblet. Ved et kjemisk angrep vil ca. 3.000 innbyggere trenge å bli evakuert, og mer enn 10 vil bli drept.

Offentlige tilfluktsrom
Tilfluktsrom er i hovedsak en oppgave for kommunen og for private borettslag og leilighetskompleks. I Tel Aviv er det 236 kommunale tilfluktsrom, og tillegg ca. 100 forsterkede skoler rundt om i byen. 140 av rommene brukes til daglig til andre ting, som kontorer, studio for kunstner, foreninger og synagoger.
Det siste året er mange av disse tilfluktsrommene blitt oppgradert. De er nå i en meget bra stand.

Private tilfluktsrom
Noe ganske annet er det med tusener av private tilfluktsrom. De er ansett for å være den enkelte huseiers ansvar. Mange er i dårlig forfatning, noen av dem er helt ubrukelige. Tel Aviv kommune har derfor begynt å kontrollere dem også.

Brannmenn
Tel Aviv har ca. 200 brannmenn til vanlig. Det holder vel kanskje i vanlige tider. Men i tilfelle krig vil det være for lite. Kommunen har derfor trent opp 400 brannmenn til, de kan innkalles hvis det er krig eller krise.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart