Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Den mest velsignede generasjon jøder

På tross av alle Israels problemer, er jødene som lever i dag den heldigste og mest velsignede generasjon av jøder i over 2000 års historie med eksil og forfølgelse, mener Isi Leibler.

På tross av alle Israels problemer, er jødene som lever i dag den heldigste og mest velsignede generasjon av jøder i over 2000 års historie med eksil og forfølgelse, mener Isi Leibler.

Han presenterer denne påstanden i en artikkel i Jerusalem Post i forbindelse med den jødiske nyttårsfeiringen som starter onsdag kveld.

– Mens vi går inn i år 5768 [etter jødisk tidsregning] og nærmer oss Israels 60-års jubileum, har vi ingen illusjoner om å oppnå fred i vår tid. Imidlertid kan vi glede oss over at vi er bedre i stand til å forsvare oss selv mot dem som ønsker vår ødeleggelse enn noen gang tidligere i jødenes historie, skriver Leibler.

Det har aldri vært noen periode i historien hvor jødene ikke hadde noen fiender, men de har alltid seiret. I dag er det en jødisk stat som har kapasitet til å forsvare og gi en nødhavn for jøder i alle land. Hvem kunne ha drømt, spør Leibler, at etterkommerne av pengeløse Holocaust-overlevere og flyktninger fra arabiske land, skulle klare å skape en pulserende jødisk stat med en av de sterkeste hærene i verden?

Leibler benekter ikke at år 5767 var «nok et forferdelig år» for Israel, men mener landets stilling utvilsomt er bedre enn årene rett etter «Oslo katastrofen». Han sikter da til de første årene av den andre intifadaen, da over tusen israelere ble drept i terror. Situasjonen i dag «er i hvert fall ikke sammenlignbar med 1967eller 1973, da vi virkelig stod foran utryddelse», mener Leibler.

– I stedet for å sørge, skulle vi konsentrere oss om å skape et rettferdig samfunn basert på jødiske verdier og forsøke å oppnå vårt opprinnelige mål om å bli et lys for nasjonene, avslutter Leibler.

Israels suksesshistorie

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart