Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Svært god trekning til VM-kvalikken for Israel

Israel har fått en gylden mulighet til å kunne nå VM i Sør-Afrika i 2010.

Den fremadstormende fotballnasjonen er for øyeblikket seedet som det 18. beste fotball-landslaget i Europa. Det betyr at ved gruppetrekningen i Durban søndag var Israel et av ni land seedet i «gruppe B», altså det nest øverste nivået i FIFAs trekningsssystem. Det betyr at Israel kun ville møte ett land som, etter rankingsystemet å dømme, er bedre enn dem. I tillegg kunne de ikke trekke lag som var i samme seeding-gruppe, og hadde dermed på forhånd unngått motstand som England, Sverige og Bulgaria.

Dermed lå altså alt til rette for en «festtrekning» for Israel. Og det ble det. Omtrent fra samtlige av de fem andre seedinggruppene trakk israelerne lag som er regnet for å være blant de svakeste i sine respektive grupper.

Vi skal nå se litt på den motstanden Yossi Benayoun, Tal Ben-Haim, Dudu Awat og de andre landslagsspillerne skal møte i VM-kvalifiseringsgruppe 2:

Hellas (Seedinggruppe A)
Den sydeuropeiske nasjonen er regjerende EM-mestere. De vant også Norges EM-kvalifiseringsgruppe til neste års europamesterskap med klar margin. Likevel er nok Hellas et lag som Israel bør slå på hjemmebane. Trener Otto Rehagels menn vinner svært mange kamper på sin defensive styrke og sin enorme effektivitet i angrepsspillet. Likevel har Israel spisser, i for eksempel Roberto Colautti og Toto Tamuz, med enorme offensive ferdigheter. Av de øverst rangerte lagene i trekningen var nok Hellas det klart svakeste på papiret.

Sveits (Seedinggruppe C)
Er et «midt på treet» europeisk landslag, som Israel bør kunne stjele minst tre eller fire poeng i fra. Men Sveits er sammen med Østerrike arrangør av Europamesterskapet for 2008 og har dermed vært direkte kvalifisert. Av den grunn har man ikke spilt internasjonale kamper av betydning på over to år, og det er derfor vanskelig å vite noe om hvordan nivået er for øyeblikket. Likevel har landet klart å kvalifisere seg til en rekke internasjonale mesterskap de siste årene og er Israels største utfordrer til andreplassen i gruppen. Sveits’ største profil er kanskje Arsenal-stopperen Christoph Senderos.

Moldova (Seedinggruppe D)
Moldova har aldri klart å komme videre til noen stor internasjonal turnering. Likevel viste de i EM-kvalifiseringen at de har potensiale til å slå antatt bedre motstand. For eksempel leverte de en imponerende borteseier mot Bosnia. Men Israel har på ingen måte råd til å tape mot Moldova, dersom de skal ha håp om avansement.

Latvia (Seedinggruppe E)
Latvia kan ende opp med å bli gruppens outsider. Har tradisjonelt vært en «miniputtstat» i europeisk fotball, men kvalifiserte seg likevel til EM så sent som i 2004. Kvalifiseringen til neste års EM-sluttspill gikk derimot svært dårlig, og det er nok et revansjesugent Latvia som israelerne møter fra og med høsten 2008. Latvias svakhet ligger i deres manglende hurtighet defensivt, noe lynraske vingspillere og avsluttere hos Israel kan utnytte.

Luxemburg (Seedinggruppe F)
Regnes for å være et av de svakeste lagene fra sin seedinggruppe. Tapte elleve av sine tolv kamper i EM-kvalifiseringen. Der vant de forøvrig også landets første seier i en kvalifiseringskamp siden oktober 1972. Luxemburg har tradisjonelt blitt regnet for å være blant de dårligste landslagene i Europa. Kun seks poeng er godt nok for kaptein Yossi Benayoun og hans lagkamerater her.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart