Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Alt som før etter Annapolis

Statsminister Ehud Olmerts koalisjonsregjering overlevde Annapolis-møtet, men samarbeidet kan rystes dersom Olmert gjør upopulære innrømmelser i de kommende sluttstatus-forhandlingene.

I Jerusalem er alt som før etter Annapolis. Olmert og PA-formann Mahmoud Abbas uttrykte sin «bestemte vilje til å få en slutt på blodsutgytelsene, lidelsen og den flere tiår lange konflikten», men kom ikke noe til avgjørende enighet om hvordan det skulle gjennomføres i praksis. De peker kun tilbake på veikartet for fred fra 2003, nevner en styringskomité som skal arbeide med saken og varsler forhandlingsmøter seg i mellom annenhver uke.

Blodløs konferanse
Dette er ikke noe som skremmer koalisjonspartiene fra høyresiden eller får dem til å bryte samarbeidet med Kadima. Veikartets krav om palestinsk terrorbekjempelse i første fase har hittil gjort videre utvikling umulig, og Abbas og Olmert har allerede hatt en rekke møter uten synbare resultater.
– Koalisjonen er sterk og stabil, fordi de ulike partiene forstår behovet for en diplomatisk prosess, sier koalisjonsformann Yoel Hasson (Kadima).

– Annapolis er verken vellykket eller mislykket. Det er bare et nytt møte. La oss se hva resultatet blir og hvor det leder, sier Knesset-medlem Israel Hasson fra det partiet Israel Beiteinu.
– Konferansen var så blodløs at den ikke krysset noen grenser for mitt parti, legger han til.

Knesset-medlem Nissim Ze’ev fra det religiøse partiet Shas tar også Annapolis med stor ro.

– Det var bare en formell seremoni, som ikke forplikter partene, mener han.

Stiller krav til Olmert
Shas og Israel Beiteinu har lovet å forbli i regjeringen til eventuelle kompromiss-tiltak blir iverksatt fra Israels side. Til gjengjeld krever de at Olmert retter sitt fokus inn på Gaza-stripen straks han kommer tilbake fra USA.

– Målet må være å fjerne Hamas fra Gaza-stripen, sier partileder Avigdor Lieberman i Israel Beiteinu. Han mener talene til president George W. Bush, Olmert og Abbas i Annapolis var «patetiske deklarasjoner som vi har hørt før».

Heller ikke Shas-leder Eli Yishai tror forhandlingene mellom Olmert og Abbas vil føre noe sted.

– De palestinske lederne har enda ikke oppfylt sin første forpliktelse i veikartet og stanset volden, og da tenker jeg også på Kassam-angrepene og oppvigleriet til vold. Jeg støtter fred med en ekte partner men ikke med en virtuell, sier Yishai. Han varsler at kompromisser om Jerusalem vil få Shas-ministrene til å levere sine avskjedssøkander til Olmert.

– Vi ønsker også fred, men akkurat nå er det en fantasi. Kun etter at terroren har stanset kan vi snakke om kompromisser, legger Yishai til.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart