Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

President Bushs besøk

Statsminister Ehud Olmert tar imot president George W. Bush på Ben Gurion onsdag 9. januar.

 

USAs president George W. Bush kommer på besøk til Israel onsdag 9. januar. Det er første gang Bush besøker landet etter at han ble valgt til president i år 2000.

Omkring 8.000 politimenn kommer til å delta i sikkerhetsarbeidet i tilknytning til presidentens besøk.

De politiske samtalene med israelske og palestinske ledere kommer til å fokusere på Annapolis-prosessen som begynte i november 2007. I forkant av besøket har Bush varslet krav til begge parter.

– Jeg vil ikke tillate at det etableres en terrorstat ved Israels grenser, sier Bush i et intervju med den israelske avisen Yedioth Aharonoth. En fersk rapport om terroren i 2007 viser at palestinerne ikke har fått kontroll på sine terrorgrupper.

– De uautoriserte utpostene på Vestbredden må avvikles, slik israelerne har sagt de vil gjøre, sier Bush til nyhetsbyrået Reuters.

Israels visestatsminister Haim Ramon varslet tiltak mot de illegale utpostene fredag 4. januar. Det er ventet at utpostene øst for sikkerhetsbarrieren vil bli evakuert først.

Iran på agendaen
Bush kommer også til å drøfte Iran med statsminister Ehud Olmert.
– Jeg vil klargjøre for dem at Iran fortsatt er en fare. Et land som midlertidig kan stanse et [atomvåpen-]program kan også med letthet starte det igjen, sier Bush.

Besøk i Kapernaum
For Bush blir det ikke bare storpolitikk når han er i Israel.

– Bush har endret sitt program slik at han kan få besøkt Kapernaum, melder Ha’aretz. Det er ventet at Bush kommer til byen ved Genesaret-sjøen i helikopter. Kapernaum er kjent fra Det nye testamentet som en by hvor Jesus gjorde mange mirakler.

Invitert på ny i mai
Det er mulig Bush rekker et besøk nummer to til Israel før hans presidentperiode går ut. Israels president Shimon Peres har invitert Bush til Israels 60-års jubileum i mai, skriver Ha’aretz. Det hvite hus skal ha bekreftet Bushs deltakelse.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart