Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Olmert må holde det han lovet velgerne

Nå er det ikke lenger rom for unnskyldninger. Statsminister Ehud Olmert må evakuere de ulovlige utpostene og mindre isolerte bosetninger på Vestbredden, mener Ha'aretz.

Nå er det ikke lenger rom for unnskyldninger. Statsminister Ehud Olmert må evakuere de ulovlige utpostene og mindre isolerte bosetninger på Vestbredden, mener Ha’aretz.

Dersom hans Kadima-parti i det hele tatt har planer om å delta i neste parlamentsvalg, må statsminister Ehud Olmert begynne å oppfylle det løftet han har gitt Israels befolkning. Han lovet ved forrige valg å evakuere utposter. Klarer han ikke å holde det, trenger han ikke å sitte en dag lenger i statsministerstolen, skriver Ha’aretz på lederplass.

Olmert på sin side har har varslet at han vil fortsette i stillingen, også etter at Winograd-komiteen publiserer sin endelige rapport fra Den andre Libanon-krigen. Skal Ariel Sharons arvtager ha noe som helst håp om å kunne rettferdiggjøre det, må han bevise at han kan forbedre den diplomatiske situasjonen.

I følge Ha’aretz driver Olmert og forsvarsminister Ehud Barak et kappløp i å lengst mulig utsette løftene om evakuering av utpostene. De sender ut et budskap om feighet, som blir oppfattet både hos palestinere og amerikanere. Ikke minst hos bosetterne.

– Kadima og Arbeiderparti-ministerne kan ikke peke ut en eneste diplomatisk bragd, annet enn endeløse verbale utspill om å «ta beslutninger», hevder Ha’aretz.

Med andre ord begynner den nåværende regjeringen å bli temmelig overflødig. Andre enn Olmert, Livni, Barak kan klare å hilse på en amerikansk president og skyte etter Hamas på Gaza-stripen. Det er på tide med nyvalg.

Noe må skje, mener Haa’retz. For etter som årene går blir okkupasjonen mer og mer innviklet. Tostatsløsningen blir mindre og mindre attraktiv og bosetningene vokser seg større og større. Å diskutere om hvor lenge en må eventuelt vente før tiden er moden for en diplomatisk prosess er dødfødt. Alt som er nødvendig er å trekke en grense på Vestbredden.

Skal Olmert vise seg verdig til å fortsette å sitte i statsministerstolen, må han konfrontere bosetterne på samme måte som Sharon gjorde på Gaza-stripen, krever avisen. For han var selv en av dem, han visste hvordan de tenkte og visste hvordan han skulle håndtere dem. Han gav dem ingenting, ikke engang muligheten til å forhandle. Han bare evakuerte kompromissløst alle dem som ikke ville gjøre som regjeringen ville – alle på én gang.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart