Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Slutten for demokratiet»

– La den vise Winograd-komiteen avsløre politiske feilgrep før de skjer, skriver forfatter Yoram Kaniuk ironisk.

Det er bare sløsing med penger å opprettholde en regjering med dusinvis av ministere og visestatsministere. Vi burde innsette Winograd-komiteen i stedet. For hvem ellers skal kunne straffe Ariel Sharon for Den første Libanon-krigen og David Ben-Gurion for Uavhengighetskrigen?

Komiteens mandat vil bli like omfattende som den Israels store konger hadde i fordums tid. De vil styre staten. Dersom de vil ha en stat selvfølgelig. Winograd vil identifisere de feil som enda ikke er begått. De vil forebygge kriger, fordi de vil forstå at i en krig, enhver krig, vil mennesker dø forgjeves.

Forsvarsministeriet vil heller ikke lenger være nødvendig, og vil derfor bli avskaffet. Deretter vil Winograd bestemme at bakkeoperasjoner er unødvendig. Med andre ord: Det blir ikke flere bakkeoperasjoner.

Større enn Moses?
Ja, Winograd-komiteen vil bli viktigere enn Moses. For Moses gjorde faktisk flere feil. Men her vil ingen feil finne sted, fordi komiteen ikke vil tillate dem. De vil identifisere dem før de skjer og vil dermed bestemme at de ikke skal skje, før de har skjedd.

Vi vil ikke lenger oppleve krig. Vi vil aldri oppleve forhandlinger. Heller ikke vil noen av oss få utdanning. For de som ikke gjør noe, gjør ingen feil. Lærere vil ikke lenger lære bort, forelesere vil ikke lenger forelese, og soldater vil kun trene, og være ukjent med krig. Slik skal vi leve i en verden uten feil.

I dag er Knesset og regjeringen hardt prøvet. De har stemt for krig før, selv Den andre Libanon-krigen. Med Winograd ved roret vil vi imidlertid ikke mer oppleve noen form for politisk handling. For det som blir gjort og valgt kan fort være feil.

– Vi kan jo alltids svømme
Ja, når bare komiteen sitter ved roret vil vi ikke lenger ha noen regjering. Statsminister Ehud Olmert vil bli advokat. Forsvarsminister Ehud Barak vil arbeide for forsvarsdepartement i andre land, som fortsatt vil drive krig. Ingen vil klage og ingen opposisjon vil eksistere, fordi det vil ikke være noen der å drive opposisjon mot.

Dersom vi blir angrepet, så kan vi jo alltids svømme. Og tenk. Hele verden vil juble over vår storhet, fordi vi nekter å forårsake andre smerte. Selv fiendene våre som vil ha oss druknet, vil bli fornøyd. Ingen vil lenger bli såret. Ord som «feil», «feiltrinn» og «feilgrep» vil forsvinne fra vårt ordforråd.

Freden skal råde i Israel til evig tid.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart