Fatah-aviser kaller selvmordsterrorister «martyrer»

Hamas stod bak terrorbomben i Dimona i forrige uke. Selv om det er stor indre strid mellom Hamas og Fatah, er de to bevegelsene enige om en ting: Terroristene som drepte en eldre israelsk kvinne og gav hennes mann alvorlige skader var "martyrer for Allah".

– De som gjennomførte operasjonen [angrepet i Dimona] døde som shahids, skrev den offisielle Fatah-kontrollerte PA-avisen Al-Hayat al-Jadida 5. februar.

Også to andre aviser med tette bånd til de «moderate» selvstyremyndighetene til PA-formann Mahmoud Abbas, Al-Iyam og Al-Quds, omtalte angriperne som ærefulle martyrer, eller shahids.

I følge Islam er en shahid en person som dør en «hellig død» for Allah. «Martyrene» blir regnet som helter og rollemodeller i det palestinske samfunnet.

– Selv om terrorister alltid har blitt definert som shahider i det palestinske samfunnet, er det spesielt urovekkende å se at PA fortsetter med dette samtidig som Israel og PA forsøker å gjenoppta fredsforhandlingene. Å omtale angriperne som martyrer beviser at PA fortsetter å ære terrorister, skrev Yadid Berman iJerusalem Post 6. februar.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart