Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorist massakrerte bibelskolestudenter i Jerusalem

Åtte unge studenter ble drept og minst elleve andre såret da en palestinsk terrorist angrep yeshiva-skolen Merkaz Harav i Jerusalem torsdag ettermiddag. Det er det dødeligste terrorangrepet i Israel på nesten to år.
Terroristen skjøt hundrevis av skudd i biblioteket hvor omtrent 80 unge studenter var samlet. (Foto: ZAKA)

Åtte unge studenter ble drept og minst elleve andre såret da en palestinsk terrorist angrep yeshiva-skolen Merkaz Harav i Jerusalem torsdag ettermiddag. Det er det dødeligste terrorangrepet i Israel på nesten to år.

Fredag morgen bekrefter israelsk politi at angriperen hadde israelsk identitetskort og kom fra en arabisk bydel i Jerusalem.

– Angriperen var fra Jabil Mukaba, sier politisjefen Yoram Ohayon.

I følge arabiske innbyggere i Øst-Jerusalem var angriperen Alaa Abu Dhein (25). Hans familie har fredag hengt opp grønne Hamas-flagg foran sitt hjem, i følgeJerusalem Post.

Skolemassakre
Angriperen skal ha lurt seg inn i bygningen forkledd som en religiøs jøde. Da han kom inn i biblioteket hvor omkring 80 studenter var samlet åpnet han ild. I følge øyenvitner skal terroristen ha avfyrt 500-600 kuler i løpet av en periode på flere minutter, før han ble skutt og drept.

– Det lå kropper strødd over alt på gulvet, ved inngangspartiet til skolen, i forskjellige rom og i biblioteket, forteller Avrahami Sheinberger, en av redningsarbeiderne som kom først til stedet til Jerusalem Post. Det var som «et slakterhus», sier lederen for redningstjenesten Zaka til Ha’aretz.

– Flere av de drepte studentene holdt fortsatt hellige jødiske skrifter i hendene. Skriftene var farget røde av blod, sier Yerach Toker.

Massakren stanset først etter at terroristen ble drept av en israelsk offiser som bor i nærheten av skolen.

Etter at dramaet var avsluttet samlet det seg store mengder mennesker utenfor skolen. Noen av jødene som var mest provoserte av angrepet ropte «Død over araberne!», rapporterer Jerusalem Post.

Glede på Gaza-stripen
På Gaza-stripen ble massakren av unge jøder i Jerusalem feiret i gatene. Hamas-bevegelsen, som styrer i området, lovpriser angrepet i en pressemelding.

– Vi velsigner operasjonen i Jerusalem. Det blir ikke den siste, heter det i uttalelsen.

Hizbollahs tv-stasjon Al-Manar opplyser at en relativt ukjent israelsk-arabisk gruppe stod bak angrepet. Gruppen kaller seg «Galileas firhetsbrigade – martyrene til Imad Mughniyeh og Gaza».

Israelske reaksjoner
Jerusalems ordfører Uri Lupolianski sier til TV-kanalen Channel 2 at «dette er en trist dag for Jerusalem. Mange mennesker ble drept i hjertet av Jerusalem.»

– Angrepet vil ikke stanse Israels arbeid for fred. Samtalene med palestinernes regjering på Vestbredden vil fortsette, varsler en talsmann i utenriksdepartementet.

Internasjonale reaksjoner
USAs president George W. Bush ringte Israels statsminister Ehud Olmert etter terrorangrepet. Kort tid senere ble det også sendt ut en offisiell fordømmelse av angrepet fra Det hvite hus.

– Dette barbariske og onde angrep på uskyldige sivile fortjener fordømmelse fra hver nasjon, sier Bush.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart