Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Til minne om de drepte

Venner og familie av de åtte som ble drept i terrorangrepet mot Merkaz Harav har fortalt til Ha'aretz om sine minner etter de avdøde.

Venner og familie av de åtte som ble drept i terrorangrepet mot Merkaz Harav har fortalt til Ha’aretz om sine minner etter de avdøde.

Vi gjengir her noe av det som den israelske avisen trekker frem fra samtalene med de etterlatte.

Doron Meherete, 26, Ashdod
Han var den eldste av de drepte, men kanskje også en av de ivrigste studentene. Hans ansikt lyste opp da han studerte de jødiske skriftene. Han kom fra Etiopia i 1991 og studerte totalt ni år ved yeshivaen. Dorn var også en rådgiver i et språkprogram for unge etiopiske emmigranter. Han deltok som reservesoldat i Den andre Libanon-krigen, og var godt i gang med rabbinerstudier.

Avraham David Moses, 16, Efrat
Moses etterlot seg foreldre og fem yngre brødre. Under hans begravelse fortalte hans far om siste gangen sønnen hadde vært hjemme på besøk i Efrat.

– Jeg velsignet deg, la hånden min på hodet ditt og skjønte plutselig hvor mye du hadde vokst åndelig. Du gav deg aldri, men morderne ødela deg. Du var ingen kriger, men en kjærlig person. Du elsket Torahen og studiene av Torahen.

Neria Cohen, 15, Jerusalem
Neria Cohen ble gravlagt på gravplassen ved Oljeberget fredag. Han vokste opp i et arabisk strøk i Gamlebyen, og hadde hele elleve søsken. Han var aktiv i ulike tiltak som kombinerte religiøse studier med internjødisk misjon og utdanning i fattige kommuner.

– Alle ønsket å være der han var. Han var en gutt som levde ut alle verdens idealer, som meldte seg frivillig til ethvert oppdrag, sier en medstudent.

Segev Pniel Avichail, 15, Neveh Daniel
Avichail var barnebarn av to velkjente rabbinere i Israel, Eliahu Avichail og Yehoshua Zuckerman. For bare noen få år siden slapp Segev Pniel og hans far unna et skyteangrep ved Telem road uten skader. Yair, guttens onkel, beskriver gutten som «en seriøs student, en ren sjel med et godt hjerte.»

Yohai Livshitz, 18, Jerusalem
– Hans mest fremragende karakter var hans uskyldighet. Han hadde et konstant begjær etter å finne sin egen sannhet, mintes en av hans nære venner, Zvi Yehuda Herling, under begravelsen. Hans far forteller til Ha’aretz:

– Han hadde en god sjel, med en ekstraordinær evne til å bli ved Torahstudiene. Helt frem til sin egen død studerte han Torahen i biblioteket.

Yonatan Yitzchak Eldar, 16, Shiloh
Eldar ble gravlagt sammen med sin egen kopi av Nedarim-traktaten i fra Den babylonske talmud, som var gjennomvetet av hans eget blod. Han hadde tatt med seg boken til biblioteket denne torsdagen, for å pugge sin daglige side fra Talmud.

– Ofte tenker en om de som er så unge og så dypt involvert i Torah-studiene at de er firkantede, men Yonatan var ikke slik i det hele tatt. Han var full av livsglede og hadde mange interesser, sier rabbiner Uri Bayar fra Eldars hjemsted Shiloh.

Roee Roth, 18, Elkana
Hans venner beskriver Roee Roth som veldig åndelig.

– Han følte seg veldig nær Gud, og til nesten alle problemer svarte han «også dét er fra Gud», og prøvde å forstå hva Gud ønsket for ham, fortalte hans romkamerat og slektning Eyal.

Roth etterlater seg foreldre og fire søsken.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart