Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abu Zaabal

Et par år etter Seksdagerskrigen erklærte Nasser (23.6.1969): Jeg kan ikke erobre Sinai, men ved utmattelse kan jeg kan bryte ned Israels kampånd. Dermed hadde han gitt navn til kampene som varte fra oktober 1968 til 7. august 1970: Utmattelseskrigen.

12. februar 1970 bombet israelske fly militære installasjoner utenfor Kairo, men også en sivil fabrikk 32 km nordøst for hovedstaden ble rammet, og de israelske myndighetene vedgikk at ett fly hadde truffet ett sivilt anlegg. Forsvarsminister Dajan bad det internasjonale Røde Kors å formidle en forsikring til den egyptiske regjering om at angrepet ikke var tilsiktet.

En slik aggresjon hører med blant viktige hendelser verd å minnes med frimerke. Det lot ikke vente lenge på seg. Alt 1. mai kom merket, med tekstenAGGRESJON MOT SIVILE ANLEGG. ABU ZAABAL – FEB. 1970. Bildet viser tre Phantom-jagere og resultatet: ruiner.

Tilfellet er nevnt i Sadats selvbiografi: Da Israel bombet en sivil fabrikk i Abu Zabal i utkanten av Kairo i begynnelsen av januar 1970 og drepte over sytti uskyldige arbeidere, innkalte Nasser den sovjetiske ambassadør og den ledende militærrådgiveren (Anwar al-Sadat: På jakt etter identitet, 1978, s. 161).

13. november 1974 talte Jasser Arafat til FN. Talen var full av anklager mot den rasistiske terror-sionismen: Det kriminelle bombardementet av Bahr al Bakar-skolen og Abu Zaabal-fabrikken er bare to slike uforglemmelige terrorhandlinger

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart