Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Egypt reduserer smuglingen

IDF har vært meget kritisk mot Egypts manglende innsats i å stanse smuglingen av våpen og ammunisjon til Hamas og andre militante muslimer i Gaza. Ifølge avtalen med Israel skulle Egypt forhindre alt dette. Egypt har 750 politifolk stasjonert langs grensen, og Israel mener at de inntil nylig gjorde lite eller ingenting for å stanse smuglingen.

IDF har vært meget kritisk mot Egypts manglende innsats i å stanse smuglingen av våpen og ammunisjon til Hamas og andre militante muslimer i Gaza. Ifølge avtalen med Israel skulle Egypt forhindre alt dette. Egypt har 750 politifolk stasjonert langs grensen, og Israel mener at de inntil nylig gjorde lite eller ingenting for å stanse smuglingen.

Egypt økte innsatsen da terroristene begynte å skyte Katyusha-raketter (Grad-modellen) mot Askelon. Slike raketter kan ikke lages i Gaza, så Egypt kunne ikke lenger benekte at smugling skjer. Egypt har også fått nytt amerikansk utstyr til å finne tunneler, det gjør det også vanskeligere å begrunne manglende tiltak.

Da rakettene traff Ashkelon, sendte Israel et sterkt budskap til Kairo om å begynneå gjøre noe. Det har også vært, og skal være, en rekke møter mellom diplomater og politikere fra de to land.

Mur langs grensen
Israel er også tilfreds med at Egypt vil bygge en betongmur langs grensen med Gaza. Den blandingen av piggtråd og mur som Israel bygde da det hadde kontrollen i området, ble ødelagt av Hamas i januar. Egypts mur skal ligge på egyptisk område, skal være tre meter høy og gi plass for vakter og ulike overvåkingssystemer.

Det er å håpe at alt dette fører til en varig forbedring av forholdene langs grensen mellom Egypt og Gaza.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart