Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Hjemland for det palestinske folket

Under sitt besøk i Israel 10. januar 2008 sa president George W. Bush noe om den to-stats-løsningen han ser for seg: "Avtalen må opprette Palestina som et hjemland for det palestinske folket, akkurat som Israel er et hjemland for det jødiske folket."

Mange i Israel legger stor vekt på denne uttalelsen. Den forteller for det første at på samme måte som de fleste jødene har Israel som sitt etniske hjemland selv om de ikke bor der selv, skal også palestinerne få et tilsvarende hjemland. Det vil kunne løse mange problemer også for dem som bor i «utlendigheten», slik det har gjort for jødene.

For det andre og viktigste forteller det at palestinerne ikke har noen større rett til å «vende tilbake» til Israel enn israelerne har til å «vende tilbake» til den palestinske staten. Palestinerne og andre arabere må oppgi det som er kjernen i konflikten: Kravet om noen «rett til å vende tilbake» til Israel. Israel er jødenes varige hjemland, og araberne må omsider godta det. Ellers kan det ikke bli fred.

Hittil har araberne nektet å godta Israel som en jødisk stat (mens deres egne stater er muslimske). I stor grad benekter de også jødisk historie og jødenes tilknytning til Israels land.
Jo oftere og jo sterkere USAs president og andre politikere gjentar det viktige synspunktet som er gjengitt innledningsvis her, jo større er muligheten for en fred som fortjener navnet. Hittil har de palestinske lederne ikke en gang begynt å forberede sitt folk på en slik løsning.

Fritt etter en lederartikkel i Jerusalem Post 12. januar 2008.

Relatert artikkel:
Med rett til landet

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart