Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Storstilt åpning på 60-årsdagen

Et spektakulært show i Jaffa-gaten markerte starten på Israels og Jerusalems bursdagsfeiringer.
Lysshow i Jerusalem. (Foto: Kenneth O. Bakken, MIFF)

Israels fiender i nabolaget har ønsket å jage landets innbyggere på sjøen i 60 år. Kanskje er det derfor feiringen av nasjonaldagen har et slikt enormt omfang. De feirer at de i det hele tatt har overlevd som stat så langt.

Over hele Israel ble det onsdag kveld arrangert konserter og fyrverkerishow til ære for landet. Etter den jødiske forståelsen av døgnet begynte Uavhengighetsdagen onsdag kveld 7. mai, etter solnedgang.

I Jerusalem var det satt opp en rekke scener over hele byen. Mange av disse tilbød musikk i ulike sjangere, slik at alle skulle finne noe som passet dem.

Men hovedscenen befant seg likevel i krysset mellom Ben Yehuda-gaten og Jaffa-gaten. Politiet hadde sperret av enorme områder av sikkerhetsmessige hensyn, og man slapp ikke gjennom uten å måtte visiteres med metalldetektor.

Hele Jaffa-gaten var sperret av ned mot Gamlebyen, ettersom det var satt opp en scene også utenfor rådhuset. Her kunne de fremmøtte delta i jødisk folkemusikk og -dans.

Men det var nede ved hovedscenen det mest spektakulære skjedde. Flere israelske artister hadde sagt ja til å opptre for de mange titusener av fremmøtte. Og de skuffet ikke. Gatene var fullstendig stappfulle av folk som danset etter rytmen av musikken med israelske flagg i hendene. Til tider var det nesten umulig å flytte på seg.

Etter artistene hadde gjort sitt var det tid for et enormt lys- og fyrverkerishow. Store lyskastere var satt opp ned langs Jaffa-gaten. Prosjektører viste en fremvisning av Israels utvikling år for år, alt timet med musikk og lys. På slutten av fremvisningen, da vi var fremme i 2008, kom tonene fra «Hatikva» ut av høytaleranlegget. I kor sang titusenvis av israelere landets nasjonalsang av full hals. Da sangen var ferdig eksploderte himmelen i lys fra de siste og beste fyrverkerirakettene.

En flott åpning på Israels 60. nasjonaldag.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart