Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Redaktør i studentavis stanset denne annonsen

Med Israel For Fred (MIFF) ble denne uken nektet å rykke inn en annonse i avisen Studvest.

Annonsen som MIFF ikke fikk betale for å få på trykk i avisen Studvest.

Både Bergensavisen og Bergens Tidende har omtalt saken.

Annonsen hadde teksten ”Gratulerer med dagen Israel! I dag, 14. mai, feirer den moderne staten Israel 60 år. Med Israel for fred ønsker den jødiske staten lykke til med jubileet. Se miff.no og www.israel60.no”.

Det var ansvarlig redaktør Pia Martine Wold som tok avgjørelsen om å nekte annonsen på trykk. Hun valgte da å bryte en juridisk bindende avtale som avisens annonseavdeling hadde inngått med MIFF.

 

Begrunnelsen for å nekte annonsen på trykk var at redaktøren fryktet at ”annonsens form og ordlyd lett kan mistolkes av leserne våre til å tro at Studvest har tatt et politisk standpunkt i en svært betent konflikt”.

– Denne argumentasjonen er helt uholdbar. En avis hefter ikke for synspunkter som fremmes gjennom betalt annonseplass. Budskapet i annonsen er at Israel har rett til å eksistere, og dette er noe til og med Yassir Arafat uttalte at han aksepterte. Den viktigste forutsetningen for Osloprosessen var som kjent Arafats lovnad om å anerkjenne Israel, sier styremedlem i MIFF, Morten Fjell Rasmussen.

 

Israels rett til å eksistere er dessverre ikke selvsagt i dagens Norge. Kravet om at flere millioner palestinere skal få innvandre til Israel (”flyktningenes rett til å vende tilbake”) vil føre til at Israel forsvinner fra kartet og at jødene i beste fall igjen blir en forfulgt minoritet i den arabiske verden. Det var flere jøder som flyktet til Israel fra den arabiske verden enn palestinere som flyktet andre veien. MIFF ønsker å sette fokus på dette. Når vi nektes å komme til orde, selv på betalt annonseplass, er dette et alvorlig inngrep i ytringsfriheten, mener Rasmussen.

 

Annonsen stod på trykk i Bergensavisen 14. mai.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart