Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nesten for Grant – igjen

Manchester United slo Chelsea 6-5 på straffer i mesterligafinalen i Moskva onsdag. Stillingen var 1-1 etter ekstraomganger.

Avram Grant måtte se sitt lag tape på straffespark for Manchester United i Mesterligafinalen onsdag 21. mai 2008. (Arkivfoto)

 

Dermed ble Chelseas manager Avram Grant snytt for sin sjanse til å bli historisk, som den første israeler som har ført et fotballag til seier i Europas gjeveste fotballturnering.
SkySport.com intervjuet en svært skuffet Grant etter kampslutt.

– Avram. Fotballen, det kan noen ganger være et fryktelig spill!, kommenterte reporteren til Grant etter nederlaget. Israeleren svarer, med gråten i halsen;

– Ja, hva kan jeg si? Helt fra begynnelsen dominerte vi kampen, vi traff stolpen to ganger – og etterpå tapte vi på straffer, svarer han med blanke øyne.

Chelsea var det beste laget i store deler av kampen, særlig kaptein John Terry som reddet et United-skudd på streken var strålende. Likevel var det nettopp Terry, den mest populære spilleren både blant sine kolleger i Chelsea og blant fansen, som skulle bomme på det avgjørende straffesparket. Det gjorde han ved at han skled og snublet da han skulle sette straffen, som i stedet gikk i stolpen.

Grant måtte etterpå trøste den gråtkvalte kapteinen, som tydelig følte seg skyldig i å ha ødelagt gullfesten til lagkameratene.

– JT [John Terry, red. anm.] snublet, men han er også hovedgrunnen til at vi er her [i finalen]. Vi har hatt noen vanskelige stunder i årets sesong, og han var alt for oss. Men han er en del av laget, og laget spilte glimrende. Jeg er veldig stolt av dem og det de har prestert, sa israeleren som tidligere har vunnet fire ligamesterskap i Israel.
Tilslutt advarte Chelsea-manageren om at han og klubben vil komme tilbake og hevne onsdagens sure nederlag.

– Dette er ikke siste gang Chelsea er i finalen. Vi vil komme tilbake og vi vil vinne!, lovet han. Se intervjuet på Skysport (ekstern lenke).

Det har vist seg å bli en svært uheldig sesong for Avram Grant og Chelsea. I tillegg til å tape Ligacup-finalen og Mesterligafinalen, kom laget på andreplass i serien to fattige poeng bak nettopp Manchester United.

Uansett kan Grant trøste seg med at han er den første israeleren som i det hele tatt har kommet til en Champions League-finale, enten som manager eller spiller.

Antisemittiske angrep mot Avram Grant fortsetter
Publisert: Torsdag 22. mai 2008
Av Kenneth O. Bakken

Chelseas israelske manager Avram Grant har mottatt en rekke antisemittiske trusler det siste året.

Den sportslige suksessen kan toppe seg med seier i Champions League-finalen onsdag, men hverdagen er ikke bare enkel for manageren, som fansen har døpt «The Normal One». I følge Jewish Chronicle (JC) har han vært et offer for voldsomme antisemittiske anklager.

Avisen, som har hovedkontor i London, hevder å ha fått tak i en rekke e-poster sendt til Grant. En av disse påstår at han har både «palestinsk og arabisk blod på hendene.» En annen e-post kaller klubbens jødiske forsvarsspiller Tal Ben Haim for «en jødisk terrorist».

Avram Grant er imidlertid ikke den eneste mottakeren av slike e-poster. Andre er den britiske statsministeren Gordon Brown og leder for Det konservative parti David Cameron.

Forfulgt av jødehat
Jødehatet mot manageren har forfulgt ham helt siden han tok over jobben etter den legendariske José Mourinho.
Bare måneder etter at Grant ble ansatt måtte klubbens styreformann Chair Buck rykke ut mot det han kalte «totalt uakseptabel» økning i antisemittisme blant fansen. I februar ble et mystisk hvitt pudder sendt til Grants kontor på Chelseas treningsanlegg i London. Sammen med pudderet lå det en lapp med følgende trussel; «Du er en forræderisk jødisk bastard. Når du åpner dette brevet vet du at du skal dø en lang og smertefull død.» Pudderet viste seg siden heldigvis å være helt harmløst.

Selv under Chelseas hjemmekamper på Stamford Bridge har Grant blitt verbalt angrepet, av ingen bedre grunn enn hans jødiske røtter. Blant annet før hjemmekampen Chelsea hadde mot ligavinner Manchester United 26. april 2008, oppfordret en person hjemmefansen til å si «sieg heil hele ettermiddagen, mens dere synger den vanlige anti-jødiske Chelsea-sangen og vaier med palestinske Hamas-flagg.» I tillegg hadde han forandret teksten på supportersangen «Care Free» til «Care Free Whever Ever You May Be, Shoot and Kill a terrorist Jew, where ever he may be».

Bare en fotballmanager
Selv har Grant aldri kommentert de antisemittiske angrepene offentlig, selv om han får over hundre henvendelser fra medier som ønsker å intervjue ham hver eneste uke.

– Han ønsker ikke å bli en politisk eller sosial figur. Han ønsker bare å bli kjent som en fotballmanager, forklarer hans talsmann.

I følge talsmannen vet han at klubben samarbeider med britisk politi på alle mulige måter for å få tatt de skyldige. Blant annet bidrar de med å samle beviser for rettsforfølgelser.

Kilde: Artikkel i The Jewish Chronicle.

SkySport.com intervjuet en svært skuffet Grant etter kampslut.

– Avram. Fotballen, det kan noen ganger være et fryktelig spill!, kommenterte reporteren til Grant etter nederlaget. Israeleren svarer, med gråten i halsen; – Ja, hva kan jeg si? Helt fra begynnelsen dominerte vi kampen, vi traff stolpen to ganger – og etterpå tapte vi på straffer, svarer han med blanke øyn.

Chelsea var det beste laget i store deler av kampen, særlig kaptein John Terry som reddet et United-skudd på streken var strålende. Likevel var det nettopp Terry, den mest populære spilleren både blant sine kolleger i Chelsea og blant fansen, som skulle bomme på det avgjørende straffesparket. Det gjorde han ved at han skled og snublet da han skulle sette straffen, som i stedet gikk i stolpen. Grant måtte etterpå trøste den gråtkvalte kapteinen, som tydelig følte seg skyldig i å ha ødelagt gullfesten til lagkameraten.

– JT [John Terry, red. anm.] snublet, men han er også hovedgrunnen til at vi er her [i finalen]. Vi har hatt noen vanskelige stunder i årets sesong, og han var alt for oss. Men han er en del av laget, og laget spilte glimrende. Jeg er veldig stolt av dem og det de har prestert, sa israeleren som tidligere har vunnet fire ligamesterskap i Israe.

Tilslutt advarte Chelsea-manageren om at han og klubben vil komme tilbake og hevne onsdagens sure nederla.

– Dette er ikke siste gang Chelsea er i finalen. Vi vil komme tilbake og vi vil vinne!, lovet han. Se intervjuet på Skysport (ekstern lenke). Det har vist seg å bli en svært uheldig sesong for Avram Grant og Chelsea. I tillegg til å tape Ligacup-finalen og Mesterligafinalen, kom laget på andreplass i serien to fattige poeng bak nettopp Manchester United. Uansett kan Grant trøste seg med at han er den første israeleren som i det hele tatt har kommet til en Champions League-finale, enten som manager eller spille.

Chelseas israelske manager Avram Grant har mottatt en rekke antisemittiske trusler det siste året. Den sportslige suksessen kan toppe seg med seier i Champions League-finalen onsdag, men hverdagen er ikke bare enkel for manageren, som fansen har døpt «The Normal One». I følge Jewish Chronicle (JC) har han vært et offer for voldsomme antisemittiske anklager. Avisen, som har hovedkontor i London, hevder å ha fått tak i en rekke e-poster sendt til Grant. En av disse påstår at han har både «palestinsk og arabisk blod på hendene.» En annen e-post kaller klubbens jødiske forsvarsspiller Tal Ben Haim for «en jødisk terrorist». Avram Grant er imidlertid ikke den eneste mottakeren av slike e-poster. Andre er den britiske statsministeren Gordon Brown og leder for Det konservative parti David Cameron

Forfulgt av jødehat Jødehatet mot manageren har forfulgt ham helt siden han tok over jobben etter den legendariske José Mourinh.

Bare måneder etter at Grant ble ansatt måtte klubbens styreformann Chair Buck rykke ut mot det han kalte «totalt uakseptabel» økning i antisemittisme blant fansen. I februar ble et mystisk hvitt pudder sendt til Grants kontor på Chelseas treningsanlegg i London. Sammen med pudderet lå det en lapp med følgende trussel; «Du er en forræderisk jødisk bastard. Når du åpner dette brevet vet du at du skal dø en lang og smertefull død.» Pudderet viste seg siden heldigvis å være helt harmløst. Selv under Chelseas hjemmekamper på Stamford Bridge har Grant blitt verbalt angrepet, av ingen bedre grunn enn hans jødiske røtter. Blant annet før hjemmekampen Chelsea hadde mot ligavinner Manchester United 26. april 2008, oppfordret en person hjemmefansen til å si «sieg heil hele ettermiddagen, mens dere synger den vanlige anti-jødiske Chelsea-sangen og vaier med palestinske Hamas-flagg.» I tillegg hadde han forandret teksten på supportersangen «Care Free» til «Care Free Whever Ever You May Be, Shoot and Kill a terrorist Jew, where ever he may be»

Bare en fotballmanager Selv har Grant aldri kommentert de antisemittiske angrepene offentlig, selv om han får over hundre henvendelser fra medier som ønsker å intervjue ham hver eneste uke. – Han ønsker ikke å bli en politisk eller sosial figur. Han ønsker bare å bli kjent som en fotballmanager, forklarer hans talsmann. I følge talsmannen vet han at klubben samarbeider med britisk politi på alle mulige måter for å få tatt de skyldige. Blant annet bidrar de med å samle beviser for rettsforfølgelser. Kilde: Artikkel i The Jewish Chronicle.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart