Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Til valg med 23 års erfaring fra Knesset

Innenriksminister Meir Sheetrit mener politisk erfaring er det viktigste når 72.000 Kadima-medlemmer skal velge ny partileder i neste uke.
FAKTA Kadima-partiet avholder ledervalg 17. september. Her er kandidatene: Meir Sheetrit, født i Marokko i 1948 Shaul Mofaz, født i Iran i 1948 Avi Dichter, født i Israel i 1952 Tzipi Livni, født i Israel i 1958

Han har flere års erfaring fra nasjonalforsamlingen Knesset enn de tre andre kandidatene til sammen.

Vanskelig jobb krever erfaring
– Å være statsminister i Israel er en av de vanskeligste jobbene i hele verden. Jeg ville ikke våget å stille opp [til ledervalg i Kadima] hvis jeg hadde så lite erfaring som mine motstandere. Jeg mener det er en forbrytelse mot befolkningen i Israel. Som statsminister må du kjenne landets problemer inn og ut, ellers vil du ikke ha nok tid til å ordne opp i problemene før du må gå av. Det er det som skjedde med Benjamin Netanyahu og Ehud Barak. De krasjlandet fordi de manglet erfaring, sier Sheetrit i et intervju med Jerusalem Post.

Sheetrit fremhever sin politiske erfaring i valgkampbrosjyren han har sendt til Kadima-medlemmene. Bare 25 år gammel ble han ordfører i byen Yavne. Siden ble han økonomisjef i Jewish Agency. De siste 23 årene har han vært medlem av Knesset, og vært minister for minst seks ulike departement.

– Mofaz og Dichter har bare vært medlemmer av Knesset i kun to år, påpeker Sheetrit. Livni ble medlem av Knesset i 1999. De tre kandidatene har til sammen 15 års erfaring fra Knesset. Sheetrit skilter med 23 år alene. Det mener han tydeligvis er mer verdifullt enn erfaring som forsvarssjef (Mofaz), sjef for Shin Bet (Dichter) og advokat (Livni).

Tror ikke på meningsmålinger
De fleste meningsmålinger før ledervalget i Kadima viser at Sheetrit vil komme på sisteplass, men han er innstilt på å bevise at meningsmålinger kan ta feil.

– Hvis folk er så sikre på resultatene av meningsmålinger, hvorfor gidder vi i det hele tatt å avholde avstemninger, sier han sarkastisk.

– Meningsmålingene blir brukt som et verktøy som skader meg. Folk stemmer på kandidater basert på hvordan de ligger an på målingene, uten å bry seg om at jeg er kandidaten med mest erfaring, sier Sheetrit.

Forlokkende tilbud
Både Mofaz og Livni, som leder på meningsmålingene, har bedt Sheetrit om å trekke seg fra lederstriden og stille seg bak deres kandidatur.

– De to andre tilbyr meg hva det skulle være for at jeg skal gi dem min støtte, men jeg vil være med i kampen til slutt. Punktum, slår innenriksministeren fast.

Mofaz skal ha tilbudt Sheetrit å bli utenriksminister.

Roser Olmert
I intervjuet kommer Sheetrit med uventet ros til statsminister Ehud Olmert, som han mener også har rikelig med politisk erfaring.

– Olmert er en utmerket statsminister funksjonelt sett, og jeg tror ingen er uenig i det. Det som førte ham til fall var ikke hans jobb som statsminister, men korrupsjon, sier Sheetrit. En rekke meningsmålinger, før det kom håndfaste mistanker om korrupsjon, har vært uenig med ham. Men det bryr Sheetrit seg ikke om.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart