Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Krigen mellom Iran og Zionist-Irak

I 1980 var Saddam Hussein blitt president i Irak. I september samme år angrep han Khomenis Iran for å erobre et omstridt grenseterritorium. Frimerket fra 1981 viser det irakiske perspektivet på krigen, SADDAMS SLAG OM QADISIJA.

På profeten Muhammeds tid var Mesopotamia («Irak») persisk område, men i 636 skjedde et avgjørende slag ved Qadisija, nær Kerbala. Den islamske hæren til den store kalif Omar møtte der en tallmessig overlegen persisk styrke og beseiret den, og fra da av gikk det persiske riket i oppløsning. På frimerket stormer Omar fram og følges av Saddams moderne arme. Slaget er ikke bare en irakisk sak, men er av felles arabisk betydning, for Omar rir etter det gamle panarabiske opprørsflagget (som ble overtatt av PLO).

Det ble ingen rask og gloriøs seier, men ønsket var der, så Qadisija-merker utkom i 1984, 1985 og 1986.

 

 

 

 

 

Irans første merke i forbindelse med krigen kom også i 1981. Det sier ikke hvem som var angriperen, mer er bare TIL MINNE OM MARTYRENE I DEN PÅTVUNGNE KRIGEN. I årene som fulgte kom en del merker i forbindele med det hellige forsvar.

I august 1988 var krigen over, uten at den moderne Omar hadde seiret (- unntatt på irakiske frimerker). Men etter syv års krigføring hadde merkene på begge sider fått en annen karakter: Fienden var klart identifisert – og avmaskert som ond. Saddams siste merke (1.6.1988) fra krigen viser hvordan en skole er rammet av en bombe merket KHOMEINI.

 

 

 

 

 

 

 

Khomeinis merke fra 1988 er litt enklere, men med tilsvarende motiv: En skole rammes av en bombe merket IRAK; teksten under forklarer: DET IRAKISKE ZIONIST-REGIMETS BOMBING AV SKOLER. Khomeini vant altså frimerkekrigen ved å ta i bruk det mest sataniske skjellsordet han kunne hoste opp: Zio

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart