Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Når alt blir snudd på hodet

Mandag 3. november brukte Bergens Tidende dette Scanpix-bildet fra 2006 som illustrasjon på et debattinnlegg fra en 18-år gammel gutt som ikke nevner MIFF med et ord.

BT brukte følgende bildetekst: «VISTE FINGEREN: Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) demonstrerer mot det de mener er en ensidig nyhetsdekning av konflikten i Midtøsten.»

BT har snudd saken helt på hodet. Mannen som viser fingeren er ikke fra MIFF, men han rekker fingeren til MIFF! Bildet ble tatt under MIFFs demonstrasjon mot den ensidige nyhetsdekningen av konflikten i Midtøsten 7. august 2006. Dagsavisen gjengir det samme bildet med riktig bildtekst.

Et stort politioppbud måtte beskytte demonstrantene for et fåtall rasende motdemonstranter. Menn med utenlandsk opprinnelse stjal et israelsk flagg, rev det i stykker og tente på, melder øyenvitner fra regjeringskvartalet. Også noen måneder tidligere i 2006 ble en MIFF demonstrasjon i Oslo angrepet. To kvinnelige deltakere ble fysisk skadet.

Politisk sensur mot Israel
– Jeg husker godt hva som skjedde da dette bildet som Bergens Tidende gjengir ble tatt, sier Jan Benjamin Rødner som er styremedlem i MIFF.

– MIFF gjennomførte en i utgangspunktet verdig demonstrasjon, men en del uroelementer fulgte efter demonstrasjonstoget og forsøkte å yppe til kamp. Politiet måtte gripe inn ved å holde dem unna. Dermed blir billedteksten i beste fall svært misvisende, mener Rødner.

Han peker på at dette er en virkelighet MIFF ofte møter,- vi blir presentert et vrengebilde av hva som egentlig skjedde fordi media ignorerer den virkelige årsaken som steinkastende ungdom, selvmordsbombere osv og istedet fokuserer på den forventede og nødvendige reaksjonen.

– I dette tilfellet bommer BT så grovt at de gjør fiender av Israel om til MIFF-medlemmer, sier Rødner.

– Slik er det også med sikkerhetsbarrieren. Den er kommet fordi palestinske selvstyremyndigheter ikke har vært i stand til å holde ro og orden på eget område. Og da har Israel all mulig rett til å gjøre det som er nødvendig for å beskytte eget land og folk, sier Rødner.

Han forteller at MIFF for kort tid siden ble nektet en annonse i BT for et foredrag som skulle fokusere på et grunnleggende problem i konflikten, nemlig indoktrinering til hat av palestinske barn og ungdommer.

– Den politiske sensuren mot Israel er tydeligvis meget utbredt. MIFF skal i ethvert fall ha seg frabedt at deres medlemmer blir karikert på den måten som billedteksten her legger opp til, sier Rødner bestemt.

Til slutt avslutter han med en oppfordring til å bli medlem av MIFF.

Oppdatering i saken
Onsdag 12. november trykket BT følgende retting på side 30:
«Mandag 3. november, på side 17, del 2, på BTbatt, ble hovedinnlegget illustrert med bilde av en demonstrant som vi hevdet deltok i en Med Israel for fred-demonstrasjon. Men personen på bildet demonstrerte mot Israel for fred-markeringen i 2006. Vi beklager forvekslingen.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart