Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Melchior går til valg på ny liste

Overrabbiner Michael Melchior søker gjenvalg til den israelske nasjonalforsamlingen på en ny partiliste. Ni års samarbeid med Arbeiderpartiet er dermed over.

Den nye partilisten til Melchior har foreløpig ikke noe navn, men frontfigurene er klare. Ami Ayalon, som også er utbryter fra Arbeiderpartiet, får førsteplassen, og Melchior får andreplassen. De to Knesset-medlemmene holder samtaler med en rekke ledere fra miljø- og utdanningsorganisasjoner som de ønsker å ha med i det nye partiet.

Ikke trygg i Ap
Melchior valgte å etablere en egen valgliste da det ble klart at Ap ikke ville reservere noen topp-plass for ham på sin valgliste. I 2006 ble Melchior valgt inn i Knesset på plass nummer ti på Aps liste. De siste ukene har meningsmålingene vist at Ap ikke vil få stort mer enn ti mandater i det neste Knesset. Dermed vil det bli hard konkurranse om de sikre plassene, og Melchior følte seg ikke klar til å bli med i et slikt råkjør.

Selv om Melchior har vært valgt inn i Knesset på Arbeiderpartiets liste, har han fortsatt å være leder for Meimad-partiet. Torsdag ber han de 120 medlemmene i partiledelsen å godkjenne planene om den nye valglisten.

Kan overraske
Melchior tror den nye gruppen kan bli Knesset-valgets store overraskelse. I 2006 kom Pensjonistpartiet inn og vant syv mandater, til tross for at lederne var relativt ukjente og partiet hadde få andre kampsaker enn pensjonistenes rettigheter.

– Den nye valglisten vil bli ledet av erfarne ledere og vil kjempe for saker som er sentrale for Israels eksistens – inkludert landets jødiske identitet, utdanningsreform og miljøarbeid, sier Melchior til sjefsredaktør David Horovitz i Jerusalem Post.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart