Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Hamas er antisemittisk

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagbladet.

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagblade.

Dahl har i perioder uttrykt en viss forståelse for David Irving, som har benektet Holocaust. Men i dette intervjuet forteller Dahl at han har funnet at Irving jukser med kildene. Dahl sier at han ikke noen gang har sympatisert med Irvings Holocaust-benektels.

Dahls hovedanliggende dreier seg om den palestinske, islamistiske organisasjonen Hamas, som vant det siste palestinske parlamentsvalget i 2006 og tok makten på Gaza-stripen sommeren 2007. Norge var det første vestlige landet som anerkjente en palestinsk samlingsregjering med et flertall Hamas-representanter våren 2007. Ifølge sitt charter er Hamas ”klassisk antisemittisk, jødefiendtlig, etter en oppskrift vi kjenner fra mellomkrigstiden i Norge og Europa”, sier Dahl. Han synes det er paradoksalt at Norge, på tross av historien hvor norske jøder ble sendt til tyske dødsleire, ”har anerkjent et regime som i sitt charter har skrevet inn det antisemittiske skriftet Sions vises protokoller&rdquo.

Dahl sier: ”De som beundret regimer i 30-årene, svelget også den tyske jødepolitikk. Og de som i dag solidariserer seg med palestinerne, svelger også Hamas erklærte antisemittisme.” Dahl synes at selve dagens strid på Vestbredden og Gaza er mer komplisert. Men Hamas’ charter er klart antisemittisk.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart