Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel hadde ingen annen utvei

Et stadig større antall israelere - hundretusener - bor under rakett-trussel fra Gaza-stripen. De siste årene har de stadig opplevd at raketter faller og folk blir såret og noen ganger også drept. Stadig flere israelere blir terrorisert på denne måten, fordi Hamas stadig får raketter med større rekkevidde. Det er en helt uholdbar situasjon i lengden, noe vi nok ville forstå hvis det var i vårt nabolag rakettene falt.

Israel har da to valg: Enten å la situasjonen fortsette slik i år framover. Eller på ett eller annet tidspunkt gjøre det som er nødvendig for at rakettregnet stanser. Det er det som skjer nå. Det finnes ikke noen flere alternativer. Det er ikke snakk om hat og hevn fra Israels side.

Israels angrep er målrettet mot Hamas. Noen av de første tallene fra Hamas gikk ut på at 170 mennesker var drept, av dem 15 sivile. Siden er tallene blitt større. Vi må ellers regne med at tallene Hamas gir, også skal ha propaganda-verdi. Det er dessverre alltid umulig å unngå at også sivile blir rammet i bombing. Men generelt er andelen sivile lavere når Israel fører krig enn når USA, Russland og andre land gjør det. Forskjellen er at mediene dekker tapene i Israels krig mye sterkere enn andre konflikter.

Krig er alltid brutalt. Israel ønsker ikke krig. Hvis Hamas stanser krigen, er krigen slutt. Det var Hamas som ikke ville forlenge våpenhvilen, og som har sendt en masse raketter selv om det var «våpenhvile». Men Israel har erfaring for at angrep som rammer Hamas selv, spesielt når de rammer lederne, fører til våpenhvile etter en tid. Så det som skjer nå, er det eneste alternativet til at stadig større deler av Israel skal være under rakett-terror i mange år.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart