Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Olmert blir neppe tiltalt for huskjøp

Etter tre års "etterforskning" har israelsk politi kommet fram til at det ikke er grunnlag for å tiltale den nylig avgåtte statsministeren, Ehud Olmert, for korrupsjon i anledning et hus han kjøpte mens han var ordfører i Jerusalem.

Olmert var mistenkt for å ha fått kjøpe sin leilighet under markedspris mot å sørge for at selgeren, firmaet Alumot, fikk fordeler av kommunen.

Saken skal oversendes til riksadvokat Menahem Mazuz til endelig avgjørelse. De fleste venter nok at han vil følge politiets innstilling.

En talsmann for Olmert sa at han ikke kunne forstå hvorfor det skulle ta tre år å etterforske en så enkel sak.

Ledende politikere «mistenkt»
Denne saken føyer seg inn i et mønster som etter hvert har vart i mange år. Statsministre og andre ledende politikere er blitt satt under mistanke for en eller flere saker. Uansett hvor enkel saken i og for seg skulle være, blir den holdt «varm» i år etter år. Som regel blir politikeren innkalt til avhør når Israel er i forhandlinger med palestinere eller andre arabere og motparten ønsker store innrømmelser fra Israel. I Ha’aretz og andre medier er det noen ganger blitt hintet at politikeren ikke bør tiltales så lenge de gjør store nok innrømmelser.

Som regel blir disse sakene enten henlagt eller politikeren blir frifunnet når han ikke lenger har makt. Bare noen ganske få er dømt av det store antallet som har vært «mistenkt».
Det er en alminnelig oppfatning i Israel, særlig blant høyresiden, at rettsvesenet – hvor de fleste aktører befinner seg langt til venstre politisk – spiller en politisk rolle som bryter med den maktfordelingen som skal være mellom de ulike statsmakter. Selv en mann som Amnon Rubinstein – framtredende jurist og mangeårig toppolitiker (en rekke ministerposter) for Meretz (Israels SV) har kalt dagens tilstand i Israel for «domstolenes diktatur»(dictatorship of the judicial system).

Politiet etterforsker også andre forhold hvor Olmert er mistenkt for korrupsjon, forhold som sommeren 2008 førte til at Olmert ble presset til å varsle sin avgang som Kadima-leder og statsminister.

Kilde: En artikkel av Jonathan Lis på haaretz.com (Ha’aretz) 26. mars 2009.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart