Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kristne for Israel i USA

CUFI (Christians United for Israel) ble dannet i 2006. I juli 2009 hadde organisasjonen sin årlige konferanse i Washington med 4.000 delegater. De hørte på en rekke foredrag og deltok i israelsk folkedans. Organisasjonen har over 220.000 medlemmer over hele USA. Ifølge stifteren John Hagee representerer CUFI synspunktene til 50 millioner kristne i USA.

Blant talerne var senator Joseph Lieberman. Han kalte konferansen et mirakel, og sa at deltakerne er «de viktigste forsvarerne av Israel». Han har også tidligere talt i CUFI. Israels ambassadør til USA Michael Oren og Israels turistminister Stas Meseznikov var blant talerne. Statsminister Benjamin Netanyahu deltok via satellitt. «Deres urokkelige støtte styrker oss,» sa Netanyahu. Netanyahu har i en årrekke satset på kristne grupper som støttepartnere for Israel, særlig i USA.

Blant de temaene som gikk igjen på konferansen, var kritikk mot Obama-administrasjonen for å presse Israel urettferdig og en understreking av hvor avgjørende det er å hindre Iran i å få atomvåpen.

Jødene i USA
De fleste jødene i USA er liberale og ikke så religiøse. Jødiske grupper har kjempet for slikt som fri abort og homofile ekteskap. De står derfor fjernt fra CUFIs folk (som stort sett er konservative kristne) i mange saker. Dessuten er mange jøder sterkt negative til den oppfatningen av Bibelens profetier som mange av CUFIs kristne står for. De føler at mange kristne ikke støtter Israel for Israels egen skyld, men som et ledd i sin egen endetidsagenda. Noen tror at Jesus ikke kan komme igjen før alle jøder er samlet i Israel.

Tross betenkelighetene deltok flere representanter for liberale jødiske grupper på konferansen. CUFI har gjort det klart at organisasjonen ikke har som mål å omvende noen til kristendommen. Og selv om mange CUFI-medlemmer har sterke oppfatninger om hva Bibelen sier om endetiden, er det ikke det som driver organisasjonen. Det er «det bibelske oppdraget om å stå med Israel og med det jødiske folket».

Derfor har flere mainstream jødiske organisasjoner valgt å se bort fra det man er uenige om og konsentrere seg om den politiske støtten som Israel trenger så sårt. CUFI på sin side forsøker også å opptre samlende i forhold til andre Israel-venner. Blant talerne på konferansen var derfor også ledende amerikanske jøder som står fjernt fra CUFI i mange andre saker.

Politikerne
Etter at konferansen var over, møtte mange av delegatene i CUFI sine Kongress-representanter og gav uttrykk for sin støtte til Israel. Kongressen er en fremdeles en sterk alliert til Israel.

Kilde: En artikkel av Sam Greenberg, Jerusalem Posts korrespondent i Washington, 25. juli 2009 på jpost.com.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart