Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Økt bruk av droner

En amerikansk drone. (Illustrasjonsfoto: nogwater, flickr)

Det israelske forsvaret (IDF) er kjent for en utstrakt bruk av ubemannede fly (droner) av en rekke typer og størrelser. Det arbeides med å øke bruken av droner ytterligere.

Forsvaret er i ferd med å lyse ut på anbud en drone som kan fly over en kampsone i opptil 10 timer om gangen uten å bli oppdaget. Flere israelske bedrifter kan konkurrere om et slikt oppdrag.

Det krever en mer stillegående motor enn dronene hittil har brukt. Det vil kanskje ende med elektrisk motor, den er mer lydløs enn gassdrift. Dronen skal heller ikke kunne oppdages på radar. Da må den i stor grad være laget av kompositt-materialer etter samme prinsipper som stealth-flyene. Den skal fly i forholdsvis lave høyder, opptil 1000 meter.

Utplassert i avdelinger
Etter hvert skal alle bataljoner i det israelske forsvaret få droner. De skal overvåke bataljonens område og sikre at bataljonssjefen vet hva som foregår i hans område til enhver tid. Også hver brigade skal få droner. (Det er flere bataljoner i hver brigade.) Brigadesjefen skal få et større, mer helhetlig bilde av kampsonen.

Heron TP
Den største dronen er Heron TP. Den blir laget av Israel Aerospace Industries. Den har et vingespenn på 26 meter, veier vel 4,5 tonn og kan fly opp til 14.000 meters høyde. Den kan nå helt til Iran om nødvendig og bære mer enn et tonn våpen. Den kan ha med seg elektronisk utstyr for å lamme fiendens forsvar og for å hjelpe med å treffe målet.

Kilde: En artikkel av Yaakov Katz på jpost.com (Jerusalem Post) 8. desember 2009.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart