Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Obama: – Vi ventet for mye

Torsdag 21. januar 2010 offentliggjorde Time magazine et langt intervju med Barack Obama om en lang rekke vidt forskjellige saker, ett år etter at presidenten inntok Det hvite hus. Vi bygger på referatet på jpost.com av det Obama sa om Midtøsten.
Barack Obama på besøk i Sderot da han var presidentkandidat sommeren 2008. (Foto: GPO)

Obama innrømte at hans administrasjon hadde «overvurdert vår evne til å overtale [begge sider] når det gikk imot deres politikk. Begge parter – israelerne og palestinerne – har funnet at måten deres koalisjon er på eller skillelinjene innenfor deres samfunn, var slik at det var meget vanskelig for dem å begynne å engasjere seg i en meningsfull samtale».

Han forklarte dette spesielt for palestinernes vedkommende. Presidenten i det palestinske styret, Mahmoud Abbas, har «Hamas til å kikke seg over skuldrene og, tror jeg, et miljø generelt i den arabiske verden som føler seg utålmodig med en hvilken som helst prosess».

Om Israel sa han at etter lang tid viste Israel vilje til å «gjøre noen endringer i sin politikk», men «fant det ennå veldig vanskelig å ta noen modige skritt» (to move with any bold gestures).

Så langt intervjuet. Den vanligste oppfatningen i Israel er at Obama har vist vesentlig større forståelse for palestinernes problemer enn for israelernes, og derfor stilt større krav til Israel. De fleste ønsker nok velkommen det som ser ut for å være en større realisme hos presidenten og hans nærmeste.

Kilde: Artikkel 21. januar 2010 på jpost.com (Jerusalem Post) skrevet av «JPost.com Staff».

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart