Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Takker Obama fordi han avslører seg selv

USAs president Barack Obama er i ferd med å gjøre seg upopulær blant liberale jøder i USA, mener Dan Calic.

Den amerikanske jøden Dan Calic beskriver seg selv som en «gudfryktig og konservativ jøde». Allerede før Barack Obama ble valgt som president, hadde Calic liten tiltro til ham. 11. april retter han likevel en takk til presidenten, i et leserinnlegg i Yedioth Aharonoth.

Da Obama ble innsatt som president i januar 2009 uttrykte Calic sin bekymring til familie og venner, men dette ble ikke godt mottatt hos de fleste. Et stort flertall av de amerikanske jødene gav sin stemme til Obama ved valget.

Fått sin sjanse
Over ett år senere har presidenten hatt sin sjanse til å vise hva han står for. Calic mener Obama har sikret seg et stygt «rulleblad» når det gjelder hans forhold til Israel. Her er noen av punktene han mener beviser dette:

– Obama har reist til Kairo, til sentrum i den arabiske verden, og rettet en personlig appell til muslimer om forsoning. Det er første gang en amerikansk president har gjort dette.

– Selv om Iran jobber for å skaffe seg atomvåpen, og landets ledere har sagt klart ifra at deres mål er å utslette Israel fra kartet, vil ikke Obama gi Israel klarsignal til et forhåndsangrep.

– Presidenten skal ha stanset en levering til Israel av kraftige bomber som er ekstra virkningsfulle mot underjordiske anlegg.

– Han nekter Israel retten til å beholde et udelt Jerusalem som sin hovedstad.
– Han støtter en landforbindelse mellom Vestbredden og Gaza, som splitter Israel i to.

– Alle de arabiske terrorgruppene, som Hizbollah, Hamas, PLO og Fatah, har politiske grunnlagsdokumenter som sier at de ønsker å utslette Israel. Obama har verken fordømt dem eller krevd at dette blir omgjort.

– PA-president Mahmoud Abbas deltar jevnlig på arrangementer hvor det palestinske flagget vaier, ikke bare over Vestbredden, men over hele Israel. Obama sier ingenting.

– Abbas har oppkalt plasser og bygninger etter palestinske terrorister som har drept titalls israelere. Presidenten er taus.

– Han behandler Israels statsminister Benjamin Netanyahu verre enn sine fiender.

Obama har vist seg å være den mest anti-israelske presidenten i USAs historie etter kun ett år i Det hvite hus, konkluderer Calic.

Takker Obama
Det er nettopp derfor Calic takker ham. Obama har fått forholdet til Israel ned på et nivå som ingen trodde var mulig. På den måten har en rekke jøder som før var usikre på ham eller som støttet ham, nå blitt langt mer skeptiske.

Rundt 75 prosent av jødene i USA stemte på Obama ved presidentvalget i 2008. Hadde valget blitt avholdt i dag ville presidenten vært heldig om han oppnådde halvparten av oppslutningen, mener Calic.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart