Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Opptil 700 Hamas-menn drept under Gaza-krigen

Det er ikke så viktig for Hamas å lyve om sine dødstall i Gaza-krigen lenger. Goldstone-rapporten er ferdig og Israel har høstet kraftig fordømmelse. Nå gjelder det for Hamas å fortelle hvor mange av sine egne de mistet, så ingen tror at de ikke gjorde en skikkelig innsats under krigen.

1. november ble Fathi Hamad, innenriksminister for Hamas-regjeringen på Gaza-stripen, intervjuet av London-avisen Al-Hayat. Intervjuet ble også publisert i Hamas-organet Felesteen på Gaza-stripen.

– Det har blitt sagt at folket ble skadet av krigen, men er ikke Hamas en del av folket? Det er et faktum at på den første dag av krigen angrep Israel politihovedkvarteret og drepte 250 medlemmer av Hamas og andre grupper. I tillegg ble 200-300 operative fra al-Qassam brigadene og 150 sikkerhetspersonell drept, og resten var fra folket, sa Hamad.

Ifølge disse tallene var opptil 700 av de drepte under Gaza-krigen medlemmer av Hamas-bevegelsens egne militære styrker, andre terrororganisasjoner eller sikkerhetsstyrkene (som Hamas ser på som en integrert del av sitt eget militære apparat).

Dette stemmer godt med israelske tall. IDF har lenge hevdet 609 av de drepte tilhørte Hamas eller sikkerhetsstyrkene, og 100 tilhørte andre terrororganisasjoner. Totalt lister IDF opp 709 stridende av totalt 1166 drepte (omkring 60 prosent).

Like etter Gaza-krigen hevdet Hamas-talsmann Abu Obeida at kun 48 medlemmer av al-Qassam brigadene var drept i kampene. Han hevdet også at 80 israelske soldater var drept og 980 skadet. I virkeligheten var 10 israelske soldater drept. Tallene skulle røpe noe om Obeidas forhold til sannheten.

20. juni 2010 innrømmet Khaled Mashaal, politisk leder for Hamas i Damaskus, at al-Qassam brigadene og politistyrkene til Hamas hadde mistet «400 martyrer». Mashaal kom nærmere sannheten, men underdrev nok en del.

Palestinian Centre for Human Rights hevder at bare 236 av totalt 1417 drepte var stridende. Det er slike tall mange i Norge ennå tror på. Det er slike tall som la grunnlaget for myten om en brutal massakre på sivilbefolkningen på Gaza-stripen.

Hamas forsøkte å skjule sine tap under Gaza-krigen. Hensikten var å hindre demoralisering og å styrke det falske bildet av at Israel med overlegg rettet sine militære aksjoner mot sivilbefolkningen. I etterkant måtte også tallene holdes lave, for å bevare myten om «seieren» til Hamas.

Denne uken fortalte Hamas for første gang sannheten, etter at de har fått intern kritikk fra mindre islamistiske grupper som mener Hamas er for lite ivrige i sin jihad.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart