Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Canada vil støtte Israel, uansett pris

De som truer eksistensen til det jødiske folk, vil på lang sikt være en trussel mot oss alle, påpeker Canadas statsminister Stephen Harper. Den konservative regjeringens sterke støtte til Israel er en hovedforklaring på at Canada nylig tapte kampen om en plass i FNs sikkerhetsråd.
Canadas statsminister Stephen Harper.

 

Harper brukte mandag sjansen til å komme med et sterkt forsvar for Israel under en konferanse i Ottawa om å bekjempe global antisemittisme. Statsministeren understreket at Israels regjering gjerne må kritiseres.

– Som alle frie land gir Israel åpning for slik sunn, nødvendig kritikk i en demokratisk debatt. Men når Israel, det eneste landet i verden hvis eksistens er under angrep, hele tiden og i utpreget grad blir gjenstand for fordømmelse, tror jeg vi er moralsk forpliktet til å ta side, sa Harper. Han slo fast at Canada må gå imot demonisering, dobbelstandard og delegitimering når det gjelder Israel.

– Ikke bare fordi det er det rette, men fordi historien viser oss, og ideologien til anti-Israel mobben gjør det mer enn tydelig, at de som truer eksistensen til det jødiske folk vil på lang sikt være en trussel mot oss alle, sa Harper.

Statsministeren medgikk at det er lett å bli med på den anti-israelske retorikken i internasjonale fora.

– Så kan man late som om man er rettferdig, og unnskylde seg med at man skal være en upartisk forhandler, sa Harper. Han gikk langt i å antyde at Canada nylig mistet plassen i FNs sikkerhetsråd på grunn av sin klare støtte til Israel.

– Jeg har skrammer som jeg kan vise fram [for min støtte til Israel], sa Harper.

– Så lenge jeg er statsminister, vil Canada ta en klar side, samme hva det koster, slo Harper fast.

Statsministeren mener den nye antisemittismen «angriper det jødiske folk ved å angripe det jødiske hjemland, Israel, som en kilde til urettferdighet og konflikt i verden, og bruker, på en pervers måte, menneskerettighetsspråk til å gjøre det».


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart