Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Amerikanerne er fortsatt glade i Israel

6 av 10 amerikanerne uttrykker klar støtte til Israel, viser en ny amerikansk undersøkelse. Oppslutningen er størst siden 1991.

Det politiske forholdet mellom Det hvite hus og Jerusalem har utvilsomt vært bedre tidligere enn det har vært i president Barack Obamas periode. Men det amerikanske folket står fortsatt på det lille Midtøsten-demokratiets side, viser en ny undersøkelse fra The Gallup Organization.

63 mot 17 prosent
Rundt 63 prosent av den amerikanske befolkningen sier de støtter Israel, mens 17 prosent sier de støtter palestinerne. 20 prosent svarer at de er upartiske, at de enten er likegyldige eller har et likt forhold til begge.

Årets måling er den nest beste for Israels del i historien. Rekordmålingen var i 1991, da 64 prosent av amerikanerne sa de støttet Israel etter Golf-krigen i 1991. Den laveste scoren var i 1998, da kun 37 prosent stod på landets side.

Steget siden WTC-angrep
Helt siden angrepene på World Trade Center og Pentagon 11. september 2001, da oppslutningen var på 51 prosent, har støtten til Israel økt hvert år. Trolig skyldes dette at stadig flere amerikanere identifiserer seg med israelernes kamp mot terror.

Terrorangrepene i 2001 førte også til at sympatien for palestinerne var på sitt laveste med kun sju prosent. Deres høyeste oppslutning kom for tre år siden, da de fikk 20 prosent.

Republikanere mest pro-israelske
Fortsatt er det blant republikanere at Israels sak høster mest sympati. 80 prosent av deres velgere svarte at de foretrekker sine viktigste allierte i regionen, mens 57 prosent av demokratene og uavhengige svarer det samme. 74 prosent av dem som identifiserer seg selv som konservative støtter Israel og 49 prosent av de liberale. Blant de moderate er tilslutningen 62 prosent.

Flere eldre enn yngre
Deler man inn deltakerne i kjønn ser man at menn (65 prosent) er noe mer positive til Israel enn kvinner (61 prosent). Hos begge kjønn er støtten til palestinerne på 17 prosent.

Støtten til Israel er noe sterkere blant eldre velgere enn blant yngre. Rundt 67 prosent av dem over 55 år svarte at de støtter Israel, mens tallet for dem under 54 år er 63 prosent og 58 prosent for dem mellom 18 og 34 år.

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart