Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Roser Victoria-operasjonen

Den største engelskspråklige avisen i Israel lovpriser etterretningsarbeidet i forkant av bordingen av Victoria-skipet.

Jerusalem Post understreker betydningen av å forhindre Hamas i å få tak i bakke-til-sjø rakettene som var en del av den skjulte våpenlasten på båten. Avisen forsvarer også sjøblokaden av Gaza, som i dette tilfellet var avgjørende for å forhindre oppgradering av terrorgruppens arsenal.

Her følger noen flere poeng fra lederartikkelen.

Visste hvor de var gjemt
Vi kan ikke annet enn å forestille oss hvor kompleks og omfattende operasjonen må ha vært for de israelske etterretningstjenestene. Hvor mange kilder og hvor mange kontakter som må ha vært involvert fra steder rundt om i hele verden.

Dette fantastiske arbeider førte til at IDF-soldatene visste nøyaktig hvor på skipet de skulle finne de kinesiskproduserte rakettene. Dette til tross for at skipets containerne ble losset på i Syria, før Victoria tok en svipptur innom Tyrkia og videre sørover til Egypts kyst. Rakettene var gjemt i en containergruppe som gav seg ut for å innholde bomull og linser.

Fylt av takknemlighet
– Vår takknemlighet for en godt gjennomført jobb øker bare når vi begynner å reflektere over hva det var iranerne forsøkte å overlevere til sine forgreininger på Gaza-stripen, forklarer avisen.

Victoria hadde med seg land-til-sjø og sjø-til-sjø anti-skipraketter som ville forhindret den israelske marinen fra å overvåke den maritime trafikken inn og ut av Gaza. Dermed ville Hamas fritt kunne importere våpen sjøveien uten forstyrrelser.

Hardt slag for Hamas
– Mens verden roper om en mulig humanitær katastrofe på Gaza, har stripens overherrer fra Hamas aldri mistet en mulighet til å demonstrere hvor deres tanker virkelig ligger. De er sannelig ikke opptatt av velferden til sin egen befolkning, mener Jerusalem Post.

Hamas har fått et hardt slag av Israels fantastiske etterretningsarbeid. De nye rakettene ville ikke bare økt kvantiteten på terrorgruppens arsenal, men i særlig strategisk grad kvaliteten.

Står ikke overfor militsgrupper
C-704 anti-skipsrakettene kan, med sin rekkevidde på 35 kilometer, treffe hvilket som helst mål utenfor Gazas kyst, så vel som israelske marineinstallasjoner på land som ligger nede ved sjøen. Det samme kan man si om olje- og gassraffinerier og andre strategiske bygninger på israelsk side. Et Hamas som har muligheten til alt dette er et mareritt for Israel.

– [Våpenstrømmen til Gaza] demonstrerer at Israel ikke bare står overfor lokale militsgrupper, men iranske militære fløyer. Disse angivelige underdanige fiendene sitter på dødelige raketter og artilleri som kan sette den prekære balansen i vår nærhet under press, undergrave forsvaret vårt og til slutt gjøre det mulig å angripe våre sivile befolkningssentra, skriver Jerusalem Post.

Nødvendig blokade
Det er nettopp for å forhindre et slikt scenario at Israel er nødt til å opprettholde sin blokade av Gaza-stripen. Det skyldes ikke ufølsom ondskap, men at blokaden er en helt avgjørende del av Israels selvforsvar. Mister IDF muligheten til kontrollen kan en rekke flere skip som Victoria laste av sine våpen uten å måtte gjemme dem.

– Mest skremmende i denne sammenhengen var IDF-talsmann Avi Benayahus kommentar på tirsdag, hvor han sa at for hvert skip som stanses kan man ikke vite hvor mange som har klart å unngå israelsk kontroll, avslutter lederen.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart