Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske aviser på to ulike planeter

De to israelske avisene med størst opplag – Israel Hayom og Yedioth Aharonoth – befinner seg på to ulike planeter når det gjelder statsminister Benjamin Netanyahu, påpeker Herb Keinon, journalist i Israels største engelskspråklige avis, Jerusalem Post.

Israel Hayom, som eies av milliardæren og Netanyahu-tilhengeren Sheldon Adelson, er en gratisavis grunnlagt i 2007. Siden den gang har opplaget og markedsandelen til avisen økt rakst.
Allerede sommeren 2010 gikk Israel Hayom forbi Yedioth Aharonoth i leserdekning. Israel Hayom hadde 35,2 prosent dekning, mens Yedioth Aharonoth, som i en årrekke har vært Israels største avis, hadde 34,9 prosent.

Avisforsidene søndag avslører tydelig forskjellen i avisenes holdning til Netanyahu og hans regjering. «De greske kommandosoldatene raidet, kapteinen ble arrestert, og Gaza-flåten ble sittende fast: Takk skal dere ha, Hellas» var tittelen på hovedsaken til Israel Hayom.

Yedioth Aharonoth valgte helt andre saker på forsiden, og henviste grekernes stans av Gaza-flåten til side 8.

Dette inngår i et mønster. For ti dager siden, da Netanyahu-regjeringen presenterte tall som viser at Israel har den laveste arbeidsledigheten i historien, ble det toppsak i Israel Hayom. Saken ble «gravlagt» nederst på en side inne i avisen i Yedioth Aharonoth. Saker med negativ vinkling mot Netanyahu blir ofte slått stort opp i Yedioth Aharonoth, og blir tonet ned eller kanskje ikke nevnt i Israel Hayom.

Herb Keinon argumenterer for at Israel vant en stor diplomatisk seier da Hellas stanset et amerikansk skip som skulle delta i Gaza-flåten, og stiller derfor spørsmål ved Yedioth Aharonoths prioritering i denne saken.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart