Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

USA forsøker å overbevise Sikkerhetsrådet

USA ønsker å slippe og legge ned veto mot anerkjennelsen av en palestinsk stat i Sikkerhetsrådet. De forsøker derfor å overbevise minst seks andre nasjoner om at tiltaket er lite fruktbart.
Søndag vil også medlemmene i Kvartetten møtes for å finne en måte å få palestinerne og Israel tilbake til forhandlingsbordet. De amerikanske diplomatene i New York har problemer med å se hvilke seks medlemsland som vil være rede til å stemme imot PAs plan, ettersom de fortsatt ikke har levert inn et formelt resolusjonsforsla til Sikkerhetsrådet. De fem landene som definitivt vil støtte palestinerne er Russland, Kina, Brasil, Sør Afrika og India. Derfor konsentrerer Washington seg først og fremst om de åtte gjenværende: Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Bosnia, Portugal, Gabon, Columbia og Nigeria.
Diplomatiske kilder sier til Yedioth Aharonoth at EU-landene og Bosnia er de vanskeligste å overbevise, selv om de fleste europeiske land er enige i at en anerkjennelse av statens grenser kun vil forverre situasjonen.
Israel er selv involvert i disse diplomatiske skippertakene i dagene før avstemningen finner sted. Forsvarsminister Ehud Barak reiser søndag til henholdsvis New York og Washington for å delta i en rekke diplomatiske møter. Statsminister Benjamin Netanyahu skal holde en tale for Generalforsamlingen i FN fredag og vil forsøke å overbevise medlemslandene om det faktum at det var PA som forlot forhandlingene med Israel. Han skal trolig også møte USAs president Barack Obama neste uke.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart