Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hizbollahs krigsplan

I neste krig med Israel kommer Hizbollah til å angripe Tel Aviv med raketter fra første stund. De planlegger også å sende bakkestyrker inn i Galilea. Et israelsk angrep mot Irans atominstallasjoner vil kunne gi grønt lys for Hassan Nasrallahs krigsplan.

Hizbollah har som mål å kunne la det regne minst ti tusen raketter over Israel i innledningsfasen av en ny krig. Rakettene vil også være innstilt mot flyplasser, militærleirer og havner, i et håp om å kunne begrense Israels evne til militær gjengjeldelse mest mulig.

2. november publiserte Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA) en artikkel av Shimon Shapira, hvor han oppsummerer lekkasjer om Hizbollahs krigsplan slik de kom fram i arabisk-språklige aviser i slutten av oktober. Shapira er pensjonert brigader fra IDF, og jobber som forsker ved JCPA.

Vil innta Galilea
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah skal de siste ukene ha holdt en rekke møter med sine underordnede militære ledere. Ifølge en kilde som står Hizbollah nær, ble det gitt klar ordre om å forberede rakettregn over Israel fra første dag i en eventuell ny krig. Rakettene skal ikke bare ramme landsbyer i Nord-Israel, men også Tel Aviv og en serie strategiske installasjoner i Israel er på mållisten. Hizbollahs bakkestyrker skal gjøre seg klare til å innta større byer i Galilea, som Nahariya, Shlomi og Carmiel.

– Dette er en operasjonell ordre, og ikke psykologisk krigføring, understreker den anonyme kilden som forteller dette til den libanesiske avisen Al Joumhouria 27. oktober.
I Hizbollahs krigforberedelser inngår blant annet intensiv militær trening for soldater i Iran, minelegging av områder som kan tenkes å bli landingsområder for israelske helikopter og utplassering av betydelig rakett- og artillerikapasitet i Bekaa-dalen.

Nasrallah annonserte sin plan for å erobre Galilea allerede 16. februar 2011, i forbindelse med en minnemarkering for drapet på Imad Mughniyeh. Hizbollahs daværende militære øverstkommanderende ble drept i en Mossad-aksjon i Damaskus i februar 2008.

Fem tusen geriljasoldater
En geriljahærstyrke på fem tusen soldater, de fleste eller alle med opptrening i Iran, står klare i Sør-Libanon og Bekaa-dalen til å rykke inn i Israel. Soldatene er organisert i fem brigader. Invasjonsplanen skal være som følger:

Brigade 1 skal ta over Nahariya, som ligger langs middelhavskysten omlag 7 kilometer sør for Libanon-grensen. En elitestyrke på 150 mann skal innta Nahariya med speedbåter og ta israelske gisler for å hindre at Israel bomber Hizbollah-styrker i denne sektoren.

Brigade 2 skal ta over byen Shlomi med 6500 innbyggere. Byen ligger bare 300 meter fra grensen. Målet er å bryte IDFs forsyningslinjer.

Brigade 3 skal rykke fram til Carmiel, og blokkere trafikken mellom Akko og Safed.

Brigade 3 skal ta over Malkiya, Ramot Naftali og Yiftach for å hindre at IDF kan skyte inn i Sør-Libanon fra disse områdene.

Brigade 5 er en strategisk reservestyrke til spesialoppdrag.

Syria med på laget?
27. oktober meldte avisen Al Akhbar at Nasrallah noen dager tidligere møtte Syrias president Bashar Assad i Damaskus. Dagen deretter kom samme avis med en korreksjon og beklagelse. Møtet skulle likevel ikke ha funnet sted.

Shapira stiller spørsmål ved dette. Al Akhbar-avisen står Hizbollah nær, og blir ofte sett på som et mikrofonstativ for Nasrallah. Det er vanskelig å tro at avisen kan trykke en detaljert rapport om et møte mellom Assad og Nasrallah, inkludert særskilte sitater, mot Hizbollahs vilje.

– Det kan være at Hizbollah, når de fikk tenkt seg om, tenkte at timingen for artikkelen ikke var den beste. Mens Assad dreper sitt folk, får Hizbollah bitter kritikk fordi de støtter ham og mister popularitet i den arabiske opinionen, skriver Shapira.

Dersom et møte virkelig fant sted, er det grunn til å tro at en militær konflikt med Israel var et sentralt samtaleemne, mener forskeren. Med økt innenrikspolitisk press, kan Bashar Assad være interessert i å kaste seg inn i en krig på Hizbollahs side mot Israel. Den skjulte støtten til terrororganisasjonen vil uansett fortsette som før.

Hizbollah protesterte mot rapportene om Assad-møtet, men har på ingen måte tatt avstand fra lekkasjene om krigsplanene, påpeker Shapira.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart