Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nytt Iran-anlegg kan være avslørt

Fra IAEA-møtet i helgen. Foto: Dean Calma / IAEA
Israelske diplomater i Wien retter mistanke mot nytt anlegg i Iran.

Israelske diplomater i Wien sier til Yedioth Aharonoth at overvåkningsbilder fra satelitt avslører økt aktivitet ved et bygg de mistenker for å være en hemmelig atomfasilitet. Bygningen skal være svært lik en bygning IAEAs siste rapport mener blir brukt til å teste atomeksplosiver. Derfor varsler de at israelsk etterretning vil holde et ekstra øye med Parchin-området framover.

Diplomater fra to andre vestlige land forteller at de også kjenner til den økte aktiviteten i Parchin, men at de ikke har grunnlag for å hevde at det har noe med den iranske atomprosessen å gjøre.

 

Iran: – Vi vil samarbeide mer med IAEA

– Vi er klar til å samarbeide mer enn noensinne med IAEA, dersom byrået balanserer sin tilnærming og holder seg til sine statutter. Dersom det skjer, er vi forberedt på å samarbeide som før, eller til og med mer med byrået, sa Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi søndag.

Under et møte i FNs atomorgans styre fredag, ble det vedtatt en resolusjon hvor IAEA krever at Iran begynner å samarbeide med dem. Teheran påstår de har blitt urettferdig behandlet i den siste IAEA-rapporten, som så godt som beviser at Iran har militære hensikter med sitt atomprogram.

Vesten har lenge ment at Iran har militære mål med sine atomplaner og har kjempet gjennom en rekke sanksjoner mot landet i FNs Sikkerhetsråd. USA har lenge arbeidet med en ny og strengere resolusjon, for å forsøke og stanse iranerne fra å skaffe seg atomvåpen uten bruk av militær makt.

Men Teherans allierte, Kina og Russland, setter kjepper i hjulene for resolusjonsforslaget. Moskva hevder at IAEA-rapporten sluppet 8. november er ubalansert og uprofesjonell.

I Israel har debatten rast de siste ukene om landet bør invadere Iran for å forhindre at fiendelandet skaffer seg atomvåpen. En slik situasjon kan fort føre til atomvåpenkappløp i hele Midtøsten.

 

USA, Canada, Storbritannias nye sanksjoner

USA, Canada og Storbritannia har vedtatt en rekke nye sanksjoner mot Iran som de vil innføre samlet. Det hevder amerikanske kilder overfor ABC søndag.

Valget om å gjennomføre sanksjoner utenfor Sikkerhetsrådet kan tolket dithen at amerikanerne har gitt opp kampen om å få gjennom strengere sanksjoner mot Iran i FN-organet. EU vil også trolig offentliggjøre nye europeiske sanksjoner fra og med desember.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart