– Til slutt vil du bli nedkjempet

Tyrkias statsminister Erdogan advarer Syrias diktator Bashar Assad.
Syrias president og hans kone
Syrias president Bashar Assad, her sammen med sin kone på  statsbesøk i Moskva i 2005. Foto: Ammar Abd Rabbo, ABACA.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan rettet mandag direkte kritikk mot den syriske eneherskeren Bashar Assad, rapporterer Israel Hayom. Erdogan ba Assad slutte med å slå ned på sivile demonstrasjoner med jernhånd.

– Du kan fortsette å klynge deg fast til makten ved bruk av stridsvogner og skytevåpen, men bare for en tid. Til slutt vil du bli tvunget til å forlate posisjonen din. Opprøret vil beseire deg, sa Erdogan.

Forholdet mellom de to araberlederne var i ferd med å bli svært tett inntil Den arabiske våren nådde Syria 15. mars 2011. Etterhvert som Assad slo stadig mer brutalt ned på demonstrasjonene har tyrkerne distansert seg igjen.

De siste ukene har også demonstrantene begynt å ta igjen. Flere og flere militære avhoppere har nå byttet side og leder en militær kamp mot regimet i Damaskus. Flere eksperter frykter at borgerkrig kan være rett rundt hjørnet.

Mandag hevdet arabiske medier å ha fått vite fra syriske regjeringskilder at det vil bli avholdt president- og parlamentsvalg i mars 2012. En ny grunnlov skal angivelig også skrives. Ifølge Assad vil den føre med seg  «omfattende lovendringer og reformer».

Men volden mot demonstrantene fortsetter likevel som før. 13 personer skal ha blitt drept sentralt i landet søndag, i ulike militære angrep.

Vil opprørerne i Syria lykkes med å nedkjempe Assad og regimet? Hva tror du?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart