Luftfotoet viser grensen mellom Egypt og Israel.
Luftfotoet viser grensen mellom Egypt og Israel.

Egypt vil beholde fredsavtalen

Egypts midlertidige militærmyndigheter har igjen forsikret at de ønsker å opprettholde fredsavtalen med Israel.

Mens urolighetene raser i Kairo, har Egypts myndigheter gått ut og forsikret Israel om at de ønsker å holde fast på fredsavtalen mellom landene. Ministere fra landet bekreftet tirsdag at avtalen er strategisk viktig for dem.

Det var Israels avtroppende Egypt-ambassadør Yitzhak Levanon som fikk overlevert beskjeden da han møtte to egyptiske ministere.

Israel bekymret
Israelske diplomater sier til avisen Israel Hayom
at de har vært bekymret på grunn av volden og demonstrasjonene som de siste dagene har blusset opp igjen i Egypt.

– Forholdet mellom våre land har faktisk blitt bedre i det siste, som bevist gjennom Shalit-avtalen, frigjøringen av Ilan Grapel, håndteringen av gassleveransen og det pågående samarbeidet på Sinai. Vi håper at samarbeidet vårt vil fortsette, sier de.

Israel bekymrer seg blant annet for hvordan valget 28. november vil ende. Det muslimske brorskap ser ut til å kunne få over 30 prosent av stemmene, og også andre partier med fiendtlig holdning til Israel kan vinne representasjon.

Med tanke på at den egyptiske regjeringen har levert sin avskjedssøknad til et allerede presset militærregime, gjør at Israel har få grunner til å føle seg beroliget på mellomlang og lang sikt.

Tirsdag kveld kom beskjeden om at hæren også har akseptert søknaden til regjeringen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart