Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Moskva går imot våpenboikott av Syria

Den røde plass i Moskva. Foto: Vyacheslav Argenberg, flickr.com.
Russerne er en av de største våpenleverandørene til Israels naboland i nord.

– Det internasjonale samfunnet bør slutte å gi Syria ulike ultimatum, sa den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov tirsdag. Lavrov opplyser til russiske medier at Kreml vil gå imot en eventuell våpenboikott av Damaskus, på tross av syrernes voldsbruk mot demonstranter i løpet av 2011.

Forbrytelser mot menneskeheten
Forrige måned stemte både Russland og Kina imot en resolusjonstekst i Sikkerhetsrådet som fordømte president Bashar Assad, hans regjering og voldsbruken mot egne innbyggere. FN mener at så mange som 3.500 mennesker er drept til nå i år.

Mandag konkluderte FNs menneskerettighetsråd med at Syrias sikkerhetsstyrker har begått forbrytelser mot menneskeheten, som tortur, mord og voldtekt. Derfor oppfordret de til en våpenboikott. Senere samme dag gikk EUs medlemsland med på ytterligere sanksjoner mot Syria.

Tyrkia villige til å bruke militær makt
På tross av Moskvas manglende vilje til å presse den syriske regjeringen, har Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu uttalt tirsdag at Ankara til og med vil vurdere en militær løsning, rapporterer Jerusalem Post.

– Dersom undertrykkingen fortsetter er Tyrkia rede for ethvert scenario. Vi håper at en militær innblanding ikke vil være nødvendig. Det syriske regimet må finne en måte å skape fred med sitt eget folk, sa Davutoglu.

Han la til at en regjering som torturerer sine innbyggere ikke har noen mulighet til å overleve.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart