Barack Obama mener ingen annen amerikansk administrasjon har gjort mer for Israels sikkerhet. Foto: U.S. Army.

– Vi har gjort mest for Israels sikkerhet

USAs president Barack Obama måtte svare for Israel-politikken sin under en pengeinnsamling i New York.

USAs president Barack Obama er blitt kritisert i amerikanske pro-israelske sammenhenger for å ikke være Israel-vennlig nok. På en gallamiddag i New York, til inntekt for valgkampen hans, nevnte formann i Den jødiske kongress, Jack Rosen, at det jødiske miljøet er bekymret.

– Det ville være galt av meg å ikke si at det er mange i det jødiske miljøet som er bekymret for forholdet mellom USA og Israel, sa han før han la til:

– USA har aldri vært mer til støtte for staten Israel enn det president Obama og hans administrasjon har vist.

Støtten til Israel står fast
Obama forsikret de frammøtte om at hans støtte til Midtøsten-demokratiet står fast og at han alltid vil være forpliktet på Israels sikkerhet, skriver Jerusalem Post.

– Jeg forsøker å ikke klappe meg selv for mye på ryggen, men denne administrasjonen har gjort mer for staten Israels sikkerhet enn noen annen administrasjon. Vi gjør ikke kompromiss når det gjelder Israels sikkerhet […] og det vil fortsette, sa presidenten.

– Ingen viktigere enn Israel
Obama mottok ros fra flere deltakere for sin innsats for Israel da PA arbeidet for å få anerkjent en palestinsk stat i FN i september.

– Ingen alliansepartner er mer viktig enn Israel, understreket Obama.

Meningsmålinger viser at det jødiske samfunnet i USA, som tradisjonelt stemmer på Demokratene, i stor grad er i ferd med å skifte side. Obama er avhengig av å sikre seg støtten fra jødene i presidentvalget i 2012 for å beholde makten i Det hvite hus.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart