FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navanethem Pillay, mener det er på høy tid med handling overfor det syriske regimet. Foto: Wikipedia

Vil ha raske tiltak mot Syria

FNs høykommissær for menneskerettigheter mener det er på tide å gjøre det syriske myndigheter ikke makter: Beskytte landets sivilbefolkning.

– Det internasjonale samfunnet må handle for å beskytte sivilbefolkningen i Syria, sa FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, fredag. Hun beskrev volden det syriske regimet bruker mot lokalbefolkningen for «hensynsløs undertrykkelse».

Ifølge Pillay har mer enn 4.000 mennesker blitt drept etter at sikkerhetsstyrkene begynte å ta i bruk vold mot demonstrasjonene mot president Bashar Assad i mars 2011. 307 av disse er barn. 14.000 mennesker skal holdes i varetekt. Høykommissæren la fram tallene under en hastesamling i FNs menneskerettighetsråd.

– De syriske myndighetenes vedvarende hensynsløse undertrykkelse, dersom den ikke stanses nå, kan føre landet ut i en borgerkrig i full skala. Etter at syriske myndigheter har bevist at de ikke makter å beskytte sine innbyggere, må det internasjonale samfunnet gjennomføre hastige og effektive tiltak for å beskytte det syriske folk, sa hun.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart