Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Krisemøte etter angrep på IDF-base

Tidlig tirsdag morgen gikk 50 bosettere og høyreekstreme israelere på herjetokt i en militærbase på Vestbredden.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Statsminister Benjamin Netanyahu har innkalt til krisemøte etter angrepet på hovedkvarteret til Efraim regionale brigade i nærheten av Kedumim.  Forsvarsminister Ehud Barak, forsvarssjef Benny Gantz, øverstkommanderende for IDFs sentralkommando Avi Mizrahi, politisjef Yochanan Danino og sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitch er blant deltakerne i møtet, skriver Jerusalem Post.

Netanyahu har allerede gitt sikkerhetsstyrkene ordre om å «handle aggressivt» mot alle som angriper IDF-soldater. Forsvarsminister Ehud Barak har gitt IDF ordre om å bruke alle tilgjengelige ressurser på å stanse slike angrep.

– Denne hendelsen fortjener all fordømmelse, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor. «Sikkerhetsstyrkene skal kunne konsentrere seg om å forsvare våre innbyggere og ikke slike forferdelige handlinger.»

 

Vandaliserte basen

Aktivistene som angrep brente bildekk, la ut spiker på veiene, vandaliserte kjøretøy og kastet stein på jeepen til brigadesjefen, oberst Ran Kahane. En IDF-offiser ble lettere skadet i angrepet, skriver Ha’aretz. Samtidig med angrepet på militærbasen, blokkerte andre aktivister en hovedvei på Vestbredden og kastet stein mot palestinske kjøretøy og mot IDF-soldater i området.

Angrepene er det siste i en serie fra ekstreme bosettere mot palestinere og IDF. Aktivistene kaller aksjonene «priselapp»-angrep. Målet er å skremme israelske myndigheter fra å gripe inn mot bosettere eller avskrekke palestinere som de er i konflikt med.

Noen timer før angrepet på Efraim-brigaden, hadde IDF evakuert omkring tjue aktivister fra en eldre bygning aktivistene hadde inntatt ved Israels grense mot Jordan.

 

Høyresiden fordømmer angrep

De voldelige bosetterne har ikke støtte for sitt angrep fra bosetterledere eller den politiske høyresiden. Danny Dayan, som er formann for bosetterrådet Yesha, har  ringt oberst Kahane og fordømt «det skammelige og utakknemlige» angrepet.

– Som leder for Yesha-rådet, og ikke minst som en innbygger i sonen som du har kommando over, vet jeg godt hvor viktig arbeid du og offiserene og soldatene dine i divisjonen gjør hver dag og hver natt for dens beskyttelse, skal Dayan ha sagt.

– Vi ber om etterforskning og streng straff for disse menneskene som har adoptert taktikken til arabiske terrorister og aktivister fra den ekstreme venstresiden, sier den høyreorienterte organisasjonen Im Tirtzu i en uttalelse.

Knesset-medlem Zevulun Orlev fra det høyreorienterte partiet Habayit Hayehudi fordømmer angrepet.

– Det virker som om den nåde som er vist i tidligere tilfeller bare inviterer til nye angrep mot IDF, sier Orlev.

Knesset-medlem Yaakov Katz, leder for National Union, det mest høyreorienterte partiet i Knesset, fordømmer angrepet.

– Alle som skader IDF, og IDFs soldater og offiserer, har ingenting med bosettere å gjøre, og ønsker i virkeligheten å skade dem [bosetterne], sier Katz.

 

Reaksjoner fra politikere

Opposisjonsleder Tzipi Livni anklager Netanyahu-regjeringen for å blåse liv i ekstremistenes flamme.

– Bosettervold mot en IDF-base er et nytt nivå av ekstremisme som møter Israel med aksept, stilltiende støtte og hint fra Netanyahu-regjeringen, direkte og indirekte, sier Livni. Hun sikter blant annet til det hun mener er 0regjeringens støtte til «ekstreme lovforslag» og passivitet overfor ekstreme rabbinere.

– Dette er kriminelle, jødiske terrorister som skader sikkerheten til Israel, sier Matan Vilnai, minister i regjeringen med ansvar for den nasjonale sikkerheten.

 

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart