Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF oppretter ny spesialstyrkekommando

Generalmajor Shai Avital.
Generalmajor Shai Avital.
De israelske forsvarsstyrkene (IDF) oppretter en ny felles kommando for spesialstyrkene, med ansvar for de mest kompliserte oppdrag langt fra Israels grenser.

Forsvarsminister Ehud Barak godkjente planene 15. desember, melder DefenseNews.com. Generalmajor Shai Avital (bildet) er utpekt til kommandoens første sjef. Avital kommer fra jobb som direktør i Miljøverndepartementet.

Forsvarssjef Benny Gantz har gitt den nye kommandoen navnet «Dybdestyrken». Hovedoppgaven til kommandoen blir å koordinere og lede kompliserte operasjoner hvor flere våpengrener deltar langt borte fra Israels grenser.

 

Samkjører spesialstyrker

Israel har tradisjonelt hatt en rekke ulike spesialavdelinger med stor grad av selvstendighet. Hærens spesialstyrke Sayeret Matkal, marinens spesialstyrke Flotilla 13, luftforsvarets spesialstyrke Shaldag, pluss generalstabens etterretningsavdeling og avdelingen 669 luftbårne søk og redningsstyrke vil nå bli integrert under en felles kommando på ad-hoc basis. Dybdestyrken skal ikke ta ansvar for alle oppdrag langt borte fra Israels grenser, men være ansvarlig for de mest spesielle og kompliserte oppdragene, skriver Israel Hayom.

Avital var sjef for Sayeret Matkal under den første Libanon-krigen i 1982. I tillegg til en lang karriere i IDF, har han også vært direktør i Miljøverndepartementet.

Avitals nye kommandosentral vil i første omgang bestå av hundre soldater og offiserer. Kommandoen skal ikke selv stå for styrkeoppbygging, men komponere spesialpersonell fra de ulike eliteavdelingene til oppdragene de leder.

Dybdestyrke-kommandoen har hentet inspirasjon fra amerikanernes Joint Special Operations Command. Det har vært planer om en slik felles kommando for spesialstyrker i Israel helt siden 1982, men nå ser det altså ut til å bli realisert.

– Ettersom den demokratiske vinden i den «arabiske våren» har snudd til det mange her nedsettende kaller den «islamske vinter», må Israels militære ledere lage planer for de verst tenkelige scenarier, med høyintensitets krig på flere fronter, og for muligheten til modige, forhåndsangrep med langtrekkende spesialoperasjoner, skriver nettstedet DefenseNews.com.

Det er sannsynlig at Dybdestyrke-kommandoen i første omgang vil fokusere på trusselen fra Irans atomvåpen- og rakettprogram, samt våpensmugling til de militante gruppene som truer Israel fra Libanon i nord og Gaza/ Sinai i sør.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart