Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Obama: – Vi støtter Israel

USAs president Barack Obama. (Foto: Bruker whoohoo120, flickr.com)
USAs president Barack Obama. (Foto: Bruker whoohoo120, flickr.com)
USAs president Barack Obama hevder at ingen amerikansk administrasjon har gjort mer for Israels sikkerhet enn hans egen.

President Barack Obama talte fredag  på generalforsamlingen til reformjødene i USA. De amerikanske jødene stemmer tradisjonelt på demokratiske kandidater, men Obama har mistet staidg mer oppslutningen blant den jødiske minoriteten.

– Opp gjennom historien har dette stedet, USA, utmerket seg. Jøder har møtt fordommer og vold. Men uansett hvor du kom fra, kunne du lykkes her dersom du forsøkte. Jeg vet hvor mye denne historien betyr for dere, fordi jeg vet hvor mye den betyr for meg, sa presidenten.

– Fred kan ikke bli påtvunget
Obama snakket også om sin Midtøsten-politikk, som er et kjernepunkt den jødiske befolkningen i USA holder imot ham.

– Jeg vet at mange av dere deler mine frustrasjoner fra tid til annen. Det er så mye arbeid å få gjort. Men dette er hva jeg vet: Fred kan ikke bli påtvunget fra utsiden. Til slutt er det israelere og palestinerne som må finne en løsning på spørsmålene som splitter dem, sa Obama.

«Urokkelig» støtte til Israel
– Vi står sammen med Israel, som en jødisk og demokratisk stat. USAs forpliktelse og min forpliktelse for Israel er urokkelig, understreket han og høstet kraftig applaus.

Jeg sa i september i FN at ingen nasjon kan tolerere terror, eller akseptere raketter som rammer uskyldige kvinner og barn. Det er vanskelig å komme på en annen administrasjon som har gjort like mye for Israels sikkerhet. Ikke la noen fortelle deg noe annet, hevdet Obama videre.

Skrøt av innsats for Israels sikkerhet
Presidenten forsvarte sin politikk i Midtøsten når det gjelder Israel og palestinerne.

– Når jeg har ledet landet har USA ledet an, fra Durban til FN, mot forsøk på å bruke internasjonale forum til å delegitimere Israel. Og jeg vil fortsette med å gjøre det.Det er det venner og allierte gjør for hverandre. Så ikke la noen andre fortelle dere noe annet. Vi har vært der, og vil fortsette å være der. Det er et faktum, la han til.

– Jeg forsøker å ikke klappe meg selv for mye på ryggen, men denne administrasjonen har gjort mer når det gjelder Israels sikkerhet enn noen annen administrasjon. Og det er ikke bare vår mening, det er også den israelske regjeringens oppfatning, påstod Obama.

Også under en gallamiddag i New York til inntekt for sin presidentkampanje i slutten av november, hevdet Obama at hans administrasjon er den som har betydd mest for Israels sikkerhet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart