Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

IDF utestenger jødiske ekstremister fra Vestbredden

Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Tolv høyreekstreme jøder er midlertidig utestengt fra Vestbredden fordi de truer sikkerheten til palestinere og IDF-soldater i området.

Øverstkommanderende for IDFs sentralkommando, generalmajor Avi Mizrahi, har undertegnet ordren som gir begrensningen i aktivistenes bevegelsesfrihet. Utestengelsesperioden varierer fra mellom tre og ni måneder. IDF sier i en uttalelse at «alle andre alternativer ble vurdert».

– Aktivistenes handlinger utgjorde en reell trussel mot menneskeliv og samfunets ro og orden, sier kilder i sikkerhetsstyrkene til Ha’aretz. Det er sikkerhetstjenesten Shin Bet som har anbefalt tiltaket, skriver Yedioth Aharonoth.

Aktivistene, som kommer fra bosetningene Yitzhar, Havat Gilad, Elon Moreh og Ramat Migron, fikk overlevert ordren natt til torsdag.

Tiltaket kommer som en direkte reaksjon etter voldelige aktivisters angrep på en IDF-base på Vestbredden i desember. For fem måneder siden fikk tolv bosettere fra Yitzhar og utposter i området tilsvarende begrensninger i bevegelsesfrihet.

 

Kritikk fra National Union

Knesset-medlem Michael Ben Ari fra National Union er kritisk til IDF-aksjonen.

– Hvorfor har ikke venstreorienterte hooligans fått begrensninger i bevegelsesfrihet i Bil’in og Na’alin, sier han. De to palestinske landsbyene har i flere år sett ukentlige konfrontasjoner mellom palestinske aktivister og ytrevenstre-aktivister fra Israel på den ene siden, og israelske sikkerhetsstyrker på den andre.

– Netanyahus regjering gjør mer enn noen annen regjering for å skade rettighetene til bosetterne i Judea og Samaria, mener Ben Ari. National Union er det mest høyreorienterte partiet som er representert i den israelske nasjonalforsamlingen. Partiet er ikke del av Netanyahus regjereringskoalisjon.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart