Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Israelske droner hjelper kurdiske opprørere

Israelsk Heron-drone. (Skjermdump: Kanal 10/ YouTube)
Israelsk Heron-drone. (Skjermdump: Kanal 10/ YouTube)
Den tyrkiske dagsavisen Zaman siterer tyrkiske etterretningskilder om et samarbeid mellom Israel og kurdiske opprørere i Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK).

PKK er regnet som terrorist-organisasjon både av Tyrkia, USA og EU. Israel har lenge hatt samarbeid med kurdiske grupper. Men i et forsøk på å holde et godt forhold til Tyrkia, har nok Israel latt forbindelsene til kurderne ligge på et nokså lavt nivå. Når tyrkerne nå velger å ha dårlig forhold til Israel, er det rimelig at Israel styrker forbindelsen til kurderne.

I november 2011 fløy israelske droner av typen Heron over det sørlige Tyrkia og samlet informasjon om hvor tyrkiske tropper holdt til, ifølge Zaman. Det hjalp PKK til å etablere treningsleirer i Nord-Syria i nærheten av områder i Tyrkia hvor de tyrkiske grensepostene var forholdsvis svake.

Sammenlign også med denne nyhetsmeldingen fra 4. januar 2012.

Det har vært en melding om at Israels utenriksminister Avigdor Lieberman har planlagt en rekke tiltak mot Tyrkia, blant annet å hjelpe PKK. Han har benektet dette.

Nevnte artikkel i den tyrkiske avisen Zaman fortalte også at Kenan Yildizbakan, et PKK-medlem som ledet et kurdisk angrep på den tyrkiske marinebasen Iskenderun i 2010, har vært en rekke ganger i Israel. Angrepet førte til syv døde og seks sårede tyrkiske soldater.

Avisen meldte også at tyrkiske sikkerhetsstyrker frykter at iranske revolusjonsgardister vil angripe amerikanske mål i Tyrkia. Det kan for eksempel være den amerikanske ambassaden eller generalkonsulatet.

Kilde: En artikkel på nettstedet til den israelske avisen Israel Hayom, fra Associated Press og staben i den israelske avisen. Lest 18. januar 2012.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart