Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Sør-Korea viser interesse for Iron Dome

Iron Dome. (Foto: IDF)
Iron Dome. (Foto: IDF)
Sør-Korea er interessert i å inngå en betydelig våpenkontrakt med Israel, dersom Israel til gjengjeld kjøper sør-koreanske kampfly til treningsoppdrag.

Iron Dome er kanskje våpensystemet Sør-Korea er aller mest interessert i. Rakettforsvarssystemet har bevist i kampsituasjoner at det kan beskytte sivilbefolkning og vital infrastruktur for raketter med mellomlang rekkevidde.

Israel planlegger utskiftning av sin flåte med A-4 Skyhawk, amerikanske jetfly som blir brukt til treningsoppdrag for jagerflypiloter. Italias M-346 Master og Sør-Koreas T-50 Golden Eagle er de to mest aktuelle alternativene, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Forsvarsindustrien i Sør-Korea og Italia er i skarp konkurranse om oppdraget, som kan være verdt opp mot seks milliarder kroner. I forrige uke anbefalte luftforsvaret det italienske alternativet, men det er forsvarsdepartementet som skal ta den endelige avgjørelsen.

Departementet tar gjenkjøpsavtaler med i sin vurdering. Italia ønsker å kjøpe for nesten seks milliarder kroner i forsvarsmateriell fra Israel, inkludert satellitter. Sør-Korea har tilbudt en gjenkjøpsavtale på over 9 milliarder kroner, som innebærer kjøp av israelsk-produserte radarsystemer, samt oppgradering av helikopter og Hercules-fly. De siste signalene fra Seoul tyder på at Sør-Korea vil øke gjenkjøpsavtalen ytterligere, blant annet med flere batterier av Iron Dome.

Det er ventet at forsvarsdepartementet vil ta en avgjørelse i løpet av de neste ukene.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart